Martin Károly Rôzne

Šmýkaľka pre autá pod Priorom

Žiar nad Hronom 21. decembra - Vodiči prechádzajúci dnes okolo poludnia po ceste na Ulici M. Benku /pod Priorom/, sa mohli do sýtosti "vyblázniť" na prvej zimnej žiarskej šmýkaľke. Našťastie si to odniesli len blatníky a odrazené ŠPZ-ky. Po

50-ty krát prekvapila zima cestárov,“ ironicky poznamenal žiarsky vodič, ktorý nechce byť menovaný. Jeho auto zostalo skrížené pod prudkým stúpaním na Ulici Martina Benku. Auto rútiace sa zvrchu nestačilo zbrzdiť, odniesli si to nárazníky a odtrhnutá ŠPZ-ka.

Ďalšie autá sa neúspešne pokúšali dostať na Ulicu SNP. Vodiči, ktorí išli zvrchu mali šťastie, ak im v ceste nestála iná prekážka. /pozrite si video/ Najkritickejšia situácia bola v tomto úseku tesne pred poludním.

Veľmi nás mrzí, že vodiči mali na tomto úseku problémy,“ tvrdí Peter Jagoš z Technických služieb /TS/ s.r.o. Táto mestská eseročka zabezpečuje zimnú údržbu na mestských komunikáciách. V tomto prípade išlo podľa Jagoša o veľmi rýchlu zmenu počasia a na ceste sa vplyvom sneženia vytvorila v krátkom časovom úseku vrstva ľadu. „TS začali hneď posýpať. V priebehu dvoch hodín boli všetky mestské komunikácie ošetrené,“ vysvetľuje ďalej Jagoš a dodáva, že Technické služby s.r.o. spravia maximum, aby sa v budúcnosti takáto situácia neopakovala. O situácii na spomenutom úseku ich informovala žiarska Mestská polícia.

Dnešný deň bol kritický pre viacerých vodičov v žiarskom okrese. „Zaznamenali sme dve nehody a jednu škodovú udalosť,“ informuje Žiar24 Petra Vašková, krajská policajná hovorkyňa. „Pri spomenutých dvoch nehodách bola polícia privolaná kvôli poškodeniu zvodidiel pri ceste. Škody na vozidlách boli len malé,“ dodáva k situácii na žiarskych cestách Vašková.

Polícia odporúča vodičom motorových vozidiel kvôli zhoršujúcemu sa počasiu, prispôsobiť jazdu poveternostným podmienkam a dodržiavať bezpečnú vzdialenosť medzi vozidlami.

/mak/

Šmýkaľka pre autá pod Priorom
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM