Barbara Dallosová Kultúra

Snehová nádielka už v októbri? V Žiari áno, vďaka jedinečnej akcii!

Trblietavobiele panorámy, mrazivý vzduch, svišťanie studeného vetra. To všetko nás tento rok ešte len čaká. Akási ochutnávka zimy ale príde o čosi skôr. Nenechajte si ju ujsť!

Ilustračný obrázok k článku Snehová nádielka už v októbri? V Žiari áno, vďaka jedinečnej akcii!
Zdroj: TASR

Hoci momentálne za našimi oknami ešte úraduje pestrofarebná jeseň, dni, keď sa preberieme do zasneženého rána, nemusia byť tak ďaleko. Nedočkaví Žiarčania si ale kusisko autentickej zimy budú môcť užiť ešte v októbri.

V utorok 27. októbra uvedie žiarske Mestské kultúrne centrum (MsKC) celovečerné pásmo špičkových filmov o extrémnom lyžovaní, zimnom lezení, snowboardingu, snow-kitingu a ďalších zimných radovánkach s názvom Snow Film Fest. V žiarskej kinosále si užijete nespočetné množstvo dychvyrážajúcich zimných panorám, no i skutočné dokumentárne pozadie.

Nadšenec zimných športov a filmár Mark Kogelmann sa vydal točiť do krásneho, ale problematického himalájskeho regiónu Kašmír, prezývaného aj ázijské Švajčiarsko. Freerideri sa tak nestretávajú tvárou tvár len s technicky náročnými výstupmi, zjazdami, hlbokým snehom a pobiehajúcimi opicami v pohorí Pir Panjal, ale aj politickými nepokojmi.

Snow Film Fest je sesterský festival obľúbenej Expedičnej kamery, ktorú si Žiarčania v sále MsKC užili v marci tohto roka. Festival bude pokračovať a uvidia ho diváci v rôznych kinosálach na Slovensku. Kto ho v Žiari nestihne, alebo dostane chuť na filmovú duplu, 28. novembra pásmo pobeží v kremnickom Kine Akropola.

Pozrite si krátky trailer v našej videogalérii!

Zábery, z ktorých vám padne sánka a zostane zima :)
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM