Barbara Dallosová Rôzne

Sociálne siete hýbu aj Žiarom: 5 zaujímavých skupín na facebooku, týkajúcich sa nášho mesta

Každodennou súčasťou života mnohých ľudí sa stali sociálne siete. V rámci nich hrá v našich končinách prím Facebook. Ľudia na ňom hľadajú informácie nielen o svojich známych, ale aj o tom, čo sa okolo nich deje. Zaostrili sme na zaujímavé skupiny v rámci nášho mesta, ktoré by vás mohli zaujímať.

Ilustračný obrázok k článku Sociálne siete hýbu aj Žiarom: 5 zaujímavých skupín na facebooku, týkajúcich sa nášho mesta
Zdroj: Dnes24.sk

1. Žiarski motoristi

Len nedávno vzniknutá skupina naberá nových členov každým dňom. Ako hovorí jej popis, venuje sa všetkému, čo zaujíma, ale aj trápi žiarskych motoristov. Na jej timeline pribúdajú nielen príspevky upozorňujúce na neduhy a prešľapy vodičov v žiarskych uliciach, ale aj zaujímavosti. V skupine bolo v posledných týždňoch zverejnených tiež niekoľko archívnych záberov dopravných nehôd v meste, starých i niekoľko desaťročí.

2. Inzeráty Žiar nad Hronom a okolie!!!

Facebookovú skupinu s inzerciou pre obyvateľov, teda akýsi bazár, je už štandardom mnohých miest a obcí. Svoju má aj Žiar. Skupina má viac než 5 000 členov, aby ste uvideli jej obsah, musíte sa však stať jedným z nich, je totiž uzavretá. Na jej timeline pribúdajú najrôznejšie ponuky i naopak, dopyt po drobnom tovare, službách, či nehnuteľnostiach.

3. Cestujeme Bratislava → Žiar nad Hronom a späť :)

Že mnohí Žiarčania často kvôli práci či štúdiu migrujú medzi svojim domovom a západom, dokazuje aj obľúbenosť tejto skupiny. Komunikácia v skupine má pomôcť zohnať odvoz v smere do či z Bratislavy, ale aj zefektívniť cestovanie a zaplniť prázdne miesta v autách vydávajúcich sa týmito smermi. Stručné príspevky, často len s informáciami odkiaľ, kam a kedy, doplnenou o telefónne číslo, na timeline skupiny pribúdajú denne.

4. Čierna listina žiarskych „reštaurácií“ a „kaviarní“

Uzavretá skupina s niekoľkými stovkami členov dáva Žiarčanom možnosť hodnotiť miestne podniky. Ako už napovedá prívlastok ,,čierna", pochvalné slová na kuchyňu či obsluhu tu nájdete zriedka. Príspevky na timeline sú väčšinou od zákazníkov nespokojných s kvalitou jedla, cenou, obsluhou, rýchlosťou donášky a pod. Prispievatelia si vymieňajú skúsenosti so žiarskymi prevádzkami a navzájom si odporúčajú, kam sa ísť najesť a najmä, ktorým podnikom sa radšej vyhnúť.

5. Milujem Žiarsky park

A na záver trošku pozitívneho patriotizmu. ,,Park Štefana Moysesa v Žiari nad Hronom je srdcom, pľúcami a podľa nás aj dušou tohto mesta," vítajú vás po prvom kliknutí slová administrátori stránky s názvom Milujeme Žiarsky park. Obsah skupiny zapĺňajú informácie o novinkách v priestoroch parku či mini zoo, fotky, ale tiež príspevky a zábery samotných Žiarčanov z ich návštevy v tejto žiarskej oáze.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM