Barbara Dallosová Kultúra

Šou, ktorá si získala obľubu po celom svete, prichádza do Žiaru: MsKC prinesie stand up comedy

Forma komédie, ktorá zabáva divákov po celom svete, okúsi aj žiarske publikum. MsKC prináša v rámci svojho letného programu. Rozosmiať sa nás pokúsia mladí ľudia zo Žiaru i okolia.

Ilustračný obrázok k článku Šou, ktorá si získala obľubu po celom svete, prichádza do Žiaru: MsKC prinesie stand up comedy
Zdroj: TASR

Celosvetovo obľúbený formát, stand up comedy, si získal aj slovenského diváka. Toto leto sa niekoľko odvážlivcov postaví pred publikum i v našom meste. Na podujatí s názvom U Shakespeara: KlubArt.

V podaní tunajších

Amatérski umelci sa budú snažiť poštekliť Žiarčanom bránice v nedeľu 26.7. na malej scéne MsKC, v kaviarni U Shakespeara. Trúfnu si na novodobý typ komediálneho vystúpenia, kedy účinkujúci stojí na pódiu sám a svojim ostrovtipným monológom sa snaží zabaviť obecenstvo. Stand up comedy je nielen chŕlením vtipov a gagov zabávača-sólistu, ale snaží sa vyjadrovať i politickú či sociálnospoločenskú reflexiu.

Niektorí slovenskí stand up komici sú už legendami svojho oboru, U Shakespeara ale dostanú šancu mladí ľudia z mesta a okolia.

,,Budeme radi ak si takýto druh umenia nájde svoj priestor a udomácni sa i v našom meste. Tento spôsob dáva možnosť slobodne sa prejaviť novej generácií ľudí, ktorí si zatiaľ nenašli miesto v tradičných formátoch. Stand up je cesta k otvorenej komunikácii.," píšu organizátori na oficiálnom webe MsKC.

Vstup zdarma

Ochutnávka humoru trochu inak bude tentoraz bez vstupného. Nedeľným stretnutím nás bude sprevádzať skalný fanúšik umeleckého žánru monológov, Žiarčan Tomáš Zúbrik, Ďalšími nádejami sú Daniel Mališ a Jozef Kováč. MsKC sľubuje i hostí známych z rozhlasového éteru. Na príprave sa podieľa okrem MsKC i KlubArt, odborná spoluprácu zastrešuje Edo Šebián.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM