Barbara Dallosová Rôzne Šport

Šoumen Šimon (11) na Športovcovi mesta: Dojemné prekvapenie pre ocina

Svojrázny karatista si dal špeciálne na galavečer ušiť vestu. Ako ale hovorí, ešte by ju vylepšil nášivkami AC/DC.

Ilustračný obrázok k článku Šoumen Šimon (11) na Športovcovi mesta: Dojemné prekvapenie pre ocina
5
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Na oceňovaní talentov a výrazných osobností športu v Žiari nad Hronom odozneli desiatky mien. Ocenenia sa udeľovali v niekoľkých kategóriách. Ceny si odnášali jednotlivci, kolektívy, tréneri a mesto udelilo aj tri ceny In memoriam.

Ďakujem, chlapi!

Obvykle si ocenení prídu na pódium potriasť rukou, vychutnajú si zaslúžený potlesk a sadnú si späť do hľadiska. Šimon Sečkár z Karate klubu MŠK zaviedol nový trend už minulý rok, keď mu nedalo odísť z pódia bez poďakovania a nečakane si od moderátora vypýtal mikrofón. Aj tento rok jedenásťročný športovec po prebratí sošky zamieril rovno k moderátorskému pultíku.

,,Ja som minulý rok ďakoval trénerom, taktiež im ďakujem aj tento rok – Ľubovi, Tónovi a pánovi trénerovi Mirovi Sližikovi. Ale hlavne by som chcel poďakovať môjmu ocinovi, lebo cez týždeň chodí v kamióne cez noc a cez deň málo spí, ale vždy ma odvezie na každú súťaž. Ďakujem, chlapi!" predniesol Šimon starostlivo nacvičený prejav.

Ako nám prezradil, prejav si cvičil, dal si ale záležať, aby ocino nič netušil. ,,Nacvičil som si to, ale aj som tam trochu improvizoval. Trošku som trému mal, ale ruky sa mi netriasli. Ocino o tom nevedel. Mamina teraz vravela, že aj plakal," bonzol Šimon.

Šimon sa ujal mikrófónu. Trému vraj mal, ruky sa mu ale netriasli.
Šimon sa ujal mikrófónu. Trému vraj mal, ruky sa mu ale netriasli. / Zdroj: DuPe

Chýba tomu AC/DC

Šimon sa podľa slov rodičov na galavečer teší každý rok. Príprava nespočívala len v nacvičovaní prejavu, Šimon si dal ušiť vestu podľa vlastných predstáv. Hoci on by ju vraj ešte vylepšil: ,,Vestu mi šila maminina kamoška. Trvalo to asi tri dni. Ale ešte tam chcem také nášivky, alebo také akoby gombíky, a tam bude napísané AC/DC, Metallica, a tak, a to budem nosiť cez leto."

Šimon je karatista telom i dušou, má však aj iné záujmy a ako hovorí mamina, najradšej by pridával ďalšie a ďalšie. Okrem športu hrá na flautu a jeho snom je hrať aj na saxofóne. ,,Mňa to zaujalo len kvôli tomu, že sa mi páči pesnička ružový panter, a na saxofóne sa to hrá najlepšie," odôvodnil svojsky.

Silná základňa

Karate klub na odovzdávaní cien rezonoval a vymenovať všetky úspechy niektorých členov moderátorovi miestami bralo dych. Asi najväčší potlesk za celý večer zožala Dominika Veisová, ktorá bola síce oceňovaná za úspechy z minulého roka, no len pred pár dňami k nim stihla pridať aj titul európskej šampiónky. Okrem zverencov a kolektívov si v trénerskej kategórii odniesol cenu aj súčasný tréner Ľubomír Striežovský a ocenenie In memoriam bolo udelené Miroslavovi Dubovskému, ktorý stál pri vzniku žiarskeho karate klubu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM