Barbara Dallosová Samospráva

Spartakiádnemu športovisku odzvoní: Primátor Antal o rekonštrukcii futbalového štadióna, čo bude inak?

Na rekonštrukciu futbalového štadióna dostane mesto od Slovenského futbalového zväzu (SFZ) 750 000 eur. Zvyšné státisíce dá radnica z vlastného. Čítajte, ako by po novom malo vyzerať a fungovať vynovené športovisko.

Ilustračný obrázok k článku Spartakiádnemu športovisku odzvoní: Primátor Antal o rekonštrukcii futbalového štadióna, čo bude inak?
Zdroj: TASR

Státisíce eur mali skončiť na Orave, tam však dotáciu odmietli. Žiarska samospráva figurovala ako náhradník, peniaze od SFZ by teda mali poslúžiť nášmu futbalového štadiónu.

Žiar chcel dotáciu už v minulosti

Mesto by malo na účel rekonštrukcie získať dotáciu od štátu vo výške 750 000 eur. Ako dnes na stretnutí s novinármi informoval primátor Peter Antal, v štátnom programe na obnovu futbalových štadiónov bolo mesto tzv. náhradníkom, dotáciu by malo dostať potom, čo ju odmietlo mesto Dolný Kubín.

Rozhodnutie o pridelení dotácie ešte podľa jeho slov podlieha schváleniu Výkonným výborom SFZ a vlády SR. „My sme dlhodobo prejavovali ambíciu stať sa jedným z tých miest, ktoré budú mať nárok na túto dotáciu. Žiaľ, v tom čase, keď sme deklarovali náš záujem, bolo už rozhodnuté o tom, že túto podporu dostanú iné štadióny,“ priblížil.

Spartakiádny štadión nevyhovuje

,,Náš štadión je takzvaný spartakiádny štadión. Okolo ihriska je škvárová atletická dráha s betónovými ochozmi a štadión v takejto podobe jednak nevyhovuje podmienkam druhej ligy a tiež nie je priateľský k samotnému futbalu, keďže diváci sú veľmi ďaleko od samotného diania na ihrisku," zhodnotil nedostatky súčasného stavu primátor.

Projekt rekonštrukcie štadióna počíta s vybudovaním nových tribún, posunutím ihriska, opravou priľahlej budovy a dostavbou niektorých priestorov.

Prispeje aj mesto

Primátora teda táto zmena teší, futbal totiž v regióne v posledných rokoch naberá na popularite. Po jeho modernizácii by sa tak v Žiari mala opäť hrať II. liga, ktorú Futbalový klub (FK) Pohronie v súčasnosti hrá na štadióne v Dolnej Ždani. Žiarsky futbalový štadión totiž nevyhovuje požiadavkám II. ligy.

Na rekonštrukcii štadióna v hodnote približne 1,3 milióna eur sa bude podieľať aj samotné mesto. Z rezervného fondu by malo byť v budúcnosti vyčlenených na tento účel približne 500 000 eur.

Foto: ilustračné Zdroj: TASR/Dnes24

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM