Monika Obrtalová Krimi

Špeciálna akcia: Policajti naparili pokutu 500 vodičom!

Posvietili si na nich! Muži zákona počas troch dní v Banskobystrickom kraji skontrolovali v rámci špeciálnej bezpečnostnej akcie takmer 2500 vodičov. Za volantom chytili i pekné kvietky. Deväť šoférov sadlo do áut s alkoholom v krvi, smutne sa vyznam

Počas trojdňovej veľkonočnej policajnej akcie policajti stopli 2479 vodičov. Požitie alkoholických nápojov zistili u deviatich vodičov motorových vozidiel a štyroch cyklistov. „Trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky sa dopustil jeden vodič, ktorý nafúkal 2,5 promile a hrozí mu až ročné väzenie,“ priblížila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

[blockquote]Po­licajti zadržali spolu 49 vodičských preukazov, 52 osvedčení o evidencii a štyri tabuľky s evidenčným číslom. Napomenutím riešili najmä priestupky chodcov (13) a cyklistov (6), ale aj jedného vodiča za prekročenie povolenej rýchlosti. Za tento priestupok zaplatilo pokutu 481 vodičov.[/bloc­kquote] „Napriek upozorneniam polície o dopravno-bezpečnostnej akcii vodiči naďalej porušujú dopravné predpisy. Aj výsledky kontrol počas týchto dní svedčia o potrebe organizovania dopravných kontrol, takže vodiči sa aj v budúcnosti môžu pripraviť na podobné akcie, aby sme pozitívne ovplyvnili bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky,“ konštatovala Faltániová. Dodala, že dopravná nehodovosť, ako aj jej následky síce klesajú, policajti však aj naďalej budú dohliadať na disciplinovanosť všetkých účastníkov cestnej premávky.

bystrica24.sk/tasr ilustračné foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM