Barbara Dallosová Kultúra

Špeciálny PREHĽAD: Čo sa dá v Žiari zažiť počas tohto týždňa?

Nesedieť doma, ale vyraziť si von, to dokáže neraz príjemne vyventilovať hlavu. A v Žiari nad Hronom tak môžete učiniť aj v priebehu tohto týždňa. Pozrite, aj toto sa u nás chystá...

Ilustračný obrázok k článku Špeciálny PREHĽAD: Čo sa dá v Žiari zažiť počas tohto týždňa?
Zdroj: Dnes24.sk

Kinotip: Legendy zločinu

pondelok o 19:00 hod., Kino Hron Žiar nad Hronom
Kino Hron ponúka počas tohto týždňa niekoľko zaujímavých snímok, hneď začiatok týždňa pritom štartuje skvelým akčným zážitkom inšpirovaným skutočnými udalosťami. Legenda rozpráva príbeh najznámejších britských gangstrov, bratov Krayovcov, ktorí v polovici 60-tych rokov ovládali celý Londýn. Reggie a Ronnie, teda obe hlavné postavy si zahral obľúbený Tom Hardy.

Nórsky deň

utorok od 14:00 hod., MsKC Žiar nad Hronom
Ochutnať špeciality nórskej kuchyne, zalyžovať si na X-boxe či dozvedieť sa viac o mytológii a divadle Nórska budú môcť Žiarčania počas podujatia s názvom Nórsky deň, ktorého hlavným organizátorom je nórska ambasáda. Viac o podujatí sme písali TU.

Literárčenie

piatok o 18:00 hod., Čajovňa za rohom Žiar nad Hronom
Obľúbené podujatie, tentoraz s dvojicou hosťov s rôznych, i keď v niečom podobných oblastí. Do Čajovne za rohom zavíta profesor literatúry Marián Milčák, a Michal Smetanka, ktorý má doktorát z hudby. Moderuje Natália Novotná.

Mars – pátranie v prachu červenej planéty

v piatok o 18:00 hod., Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella Žiar nad Hronom Audiovizuálny program sa bude venovať mýtom, ktoré sprevádzali túto planétu v staroveku, jej pozorovaniam v minulosti – voľným okom i ďalekohľadmi, aj častokrát mylným interpretáciám ľudí o tom, čo na povrchu videli. Program doplní znázornenie aktuálnej oblohy pomocou planetária so sprievodným slovom odborného pracovníka a za priaznivých poveternostných podmienok pozorovanie objektov večernej oblohy astronomickým ďalekohľadom.

Ivo Víťazka

sobota o 19:00 hod., MsKC U Shakespeara Žiar nad Hronom

Ivo Víťazka s priateľmi a unplugged koncertom, ktorý zaujme poslucháča a diváka každého veku, Príjemná a pohodová atmosféra sprevádzaná starými aj novými populárnymi skladbami ale aj Ivovou vlastnou tvorbou je zárukou oddychového a príjemne stráveného večera.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM