Martin Károly Kremnica

Spoločnosť Kremnica Gold Mining predložila ďalší zámer banskej činnosti

Spoločnosť Kremnica Gold Mining, s. r. o., po tom, čo stiahla svoj pôvodný zámer ťažby – Plán otvárky, prípravy a dobývania, 2012–2016 - z posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA), prišla s ďalším zámerom banskej činnosti.

Obvodnému úradu životného prostredia doručila zámer „Ťažba rudy v dobývacom priestore Kremnica na účely overenia technológie jej spracovania“. Ako vyplýva zo zámeru, účelom navrhovanej činnosti je zabezpečiť dostatočné množstvo vzoriek rudy z Dobývacieho priestoru Kremnica Au – Ag, ložiska Šturec, na účely overenia novej technológie jej spracovania.

Navrhovaná činnosť nepredstavuje podľa zámeru novú činnosť v území, je pokračovaním ťažby v dobývacom priestore Kremnica na ložisku Šturec, s kapacitou ťažby 250 ton ročne v rokoch 2012 až 2016.

Svoj prvý zámer podala spoločnosť Kremnica Gold Mining ešte v októbri minulého roka. Obvodný úrad rozhodol o rozsahu hodnotenia vplyvov navrhovanej činnosti, načo spoločnosť oznámila, že nebude v procese posudzovania pokračovať.

Ako mesto informuje na svojej internetovej stránke, zámer je prístupný aj verejnosti, a to na Mestskom úrade v Kremnici. Verejnosť ho môže pripomienkovať najneskôr do 5. marca.

Zdroj: TASR Archívne foto: Peter Kováč

[color=#ff0000]­Súvisiace video [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.117292_V-Kremnici-chcu-zacat-s-testovacou-tazbou-zlata]V Kremnici chcú začať s testovacou ťažbou zlata[/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.89145_Sta­le-sa-hra-o-kremnicke-zlato.141]Stále sa hrá o kremnické zlato[/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.117426_V-Kremnici-bude-referendum-o-tazbe-zlata]V Kremnici bude referendum o ťažbe zlata[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM