Barbara Dallosová Správy

Športová hala hore nohami: Pozrite aktuálne FOTO z rekonštrukcie!

Stavebný neporiadok, časti strhanej konštrukcie a posilňovacie stroje pozakrývané plachtami. Hoci navonok vyzerá športová hala, akoby sa v nej nič nedialo, vnútri už odštartovali práce, ktoré by ju mali zmeniť na nepoznanie.

Ilustračný obrázok k článku Športová hala hore nohami: Pozrite aktuálne FOTO z rekonštrukcie!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Zámer rekonštrukcie žiarskej športovej haly odsúhlasili poslanci už v októbri minulého roka. Hala, ktorá je už niekoľko rokov v dezolátnom stave by sa mala zmeniť na moderný športový stánok.

Hala nebude len vynovená, ale aj rozšírená. Jej priestor na poschodí sa rozšíri približne o deväť metrov, kde vznikne 300 miest na sedenie, šatne, či sociálne zariadenia. Podľa slov riaditeľa Technických služieb Igora Rozenberga pribudnú aj klubové miestnosti pre športovcov a bezberiérový výťah pre vozičkárov.

Vizualizácie, ktoré mesto zverejnilo ešte v minulom roku naznačovali vonkajší plášť v červeno-sivej podobe. Farebný vizuál haly ale podľa Rozenberga nemusí byť presne taký istý. V súčasnosti prebiaha gro prác vnútri budovy.

Jednou zo zásadných zmien má byť obnova vonkajšieho plášťa budovy, ktorý by mal priniesť aj energetické úspory. Ako uviedol mestský poslanec a novopečený konateľ Technických služieb Emil Vozár, jediné, na čo sa čaká pri vonkajšom plášti, je priaznivejšie počasie. Viac vo videu.

Aktuálne zábery z interiérových priestorov žiarskej športovej haly nájdete v našej fotogalérii.

Emil Vozár o prebiehajúcich prácach v športovej hale
1
Galéria
Žiarska športová hala odštartovala svoju premenu: Najprv zvnútra
16
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM