Barbara Dallosová Správy

Stánok z centra zmizol, čo miesto neho? Žiarčania rozdelení na dva tábory

Chátrajúci stánok bol tŕňom v oku niektorých obyvateľov. Stavba je už preč, čo by malo vzniknúť na voľnom mieste, si Žiarčania predstavujú rôznako.

Ilustračný obrázok k článku Stánok z centra zmizol, čo miesto neho? Žiarčania rozdelení na dva tábory
Zdroj: Dnes24.sk

Stánok stál na žiarskej ulici Štefana Moysesa roky. Keďže v poslednej dobe už neplnil svoj účel, obyvatelia ho považovali za neestetický. Pred časom ho majiteľ na podnet žiarskej samosprávy odstránil. Len niekoľko metrov od Námestia Matice slovenskej tak vznikla medzi chodníkom a komunikáciou voľná plocha.

Krátko po odstránení stánku mesto vyzvalo Žiarčanov na Facebooku, aby prispeli nápadmi na využitie priestranstva. Komentáre na seba nenechali dlho čakať. Najčastejšie sa striedali dva návrhy – parkovacie miesta a zeleň. Zatiaľ čo niektorí Žiarčania argumentovali pálčivým nedostatkom parkovacích miest v centre, zástancovia zelene tvrdili, že dve či tri parkovacie miesta aj tak nič nevyriešia.

Ako pre Žiar24 uviedol vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, práve parkovanie je možnosť využitia, ktorú mesto zvažuje. Rozhodnuté však ešte nie je.

,,Ešte nemáme konkrétne riešenie, no jedna z možností je rozšíriť parkovací priestor pre autá, lebo v tejto časti mesta je dosť vyťažené parkovisko," hovorí Baláž s tým, že k tejto možnosti sa zatiaľ radnica prikláňa najviac.

,,Nerozhodli sme ešte z toho dôvodu, že v strednej časti mesta aktuálne posudzujeme možnosti parkovania, takže sa na to chceme pozrieť komplexne," doplnil.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM