Barbara Dallosová Správy

Státisíce od župy na cesty v Žiarskom okrese: Aha, ktoré úseky sú na rade!

Známe úseky ciest v našom okrese sa majú dočkať obnovy. Krajskí poslanci na ich rekonštrukciu odsúhlasili viac než 300 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Státisíce od župy na cesty v Žiarskom okrese: Aha, ktoré úseky sú na rade!
Zdroj: TASR

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) pokračoval v rozdeľovaní peňazí na rekonštrukciu ciest. Ešte na aprílovom krajského parlamentu (25.4.) poslanci jednohlasne schválili balík v objeme 2,7 milióna eur, poputuje do zničených ciest v kraji. Medzi nimi je i komunikácia vedúca na železničnú stanicu v Žiari nad Hronom, ktorej stav tŕňom v oku mnohých obyvateľov.

Písali sme v článku: Krajskí poslanci rozhodli: Definitívny verdikt o oprave žiarskej cesty na železničnú stanicu!

Na júnovom zasadnutí (6.6.) zastupiteľstva BBSK krajskí poslanci svojím hlasovaním poslali na žiarske cesty ďalšie prostriedky.

Na rekonštrukciu ciest v okrese Žiar nad Hronom bola poslancami schválená suma 324 535,29 eur," potvrdila pre portál Žiar24 vedúca oddelenia styku s verejnosťou a protokolu BBSK Michaela Piliarová s tým, že ide konkrétne o cesty z Nevoľného do Kremnice a z Lutily do Slaskej.

Ako upresnila, väčší balík bude je určený práve na kremnickú cestu, a to 222 151,45 eur, do opravy cesty medzi obcami Lutila a Slaská kraj zainvestuje 102 383,84 eur.

Na ostatnom zasadnutí rozhodli poslanci aj o predaji schátraného pavilónu žiarskej nemocnice sieti nemocníc Svet zdravia.

Informovali sme vás tu: Osud žiarskeho pavilónu B odklepnutý: Hádajte ale, kto bude mať posledné slovo

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM