Barbara Dallosová Správy

Stavba žiarskeho nákupáku OBRAZOM: Centrum rastie každým dňom, kedy bude hotové?

Desiatky robotníkov, vrčiace stroje a takmer hotová budova. Kto už dlhšie nešiel okolo ulice Dr. Janského, môže zostať poriadne prekvapený. Nákupné centrum sa na nej stavia závratným tempom. Kedy v ňom ale po prvý raz nakúpime?

Ilustračný obrázok k článku Stavba žiarskeho nákupáku OBRAZOM: Centrum rastie každým dňom, kedy bude hotové?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako z vody…

Stavba nákupného centra uprostred mesta bola dlho pre mnohých Žiarčanov záhadou. Ešte na jar tohto roka bol pozemok dlho oplotený, okrem bujného porastu však na ňom nič nebolo. Pracovať sa na ňom začalo len pred niekoľkými týždňami. Zarastená plocha sa za krátky čas premenila na poriadne stavenisko plné ťažkých strojov a robotníkov.

Keďže centrum, kde by mali Žiarčania chodiť nakupovať je situované pri kostole, názory naň sa rôznia. Jedni ho vítajú s otvorenou náručou, iní lokalitu nepovažujú za vhodnú. O reakciách obyvateľov mesta sme písali tu: ANKETA: Malá Európa pri kostole, čo na to Žiarčania?

Naposledy sme vám zábery zo stavby priniesli v auguste, vtedy to tam vyzeralo TAKTO. Dnes sa na ulici Dr. Janského hmýri ešte viac robotníkov, vrčí ešte viac strojov a konštrukcia má už aj strechu.

Stihneme tu vianočné nákupy už tento rok?

Medzi Žiarčanmi vznikajú polemiky, kedy bude nákupné centrum už aj slúžiť. Podľa informačnej tabule, visiacej na oplotení, by mal byť termín dokončenia stavby ešte v tomto roku. Jasne na nej svieti rok 2014 a jeho jedenásty mesiac. Hotové centrum by teda podľa plánov malo stáť pri žiarskej hlavnej ceste už v novembri.

Aktuálne fotky aj video si pozrite v našej galérii.

Takto sa maká na stavbe žiarskeho nákupného centra
1
Galéria
Stavba nákupného centra uprostred Žiaru pokročila, TAKTO to tam teraz vyzerá!
14
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM