Martin Károly Rôzne

Stavebný úrad vydá nesúhlasné stanovisko

Žiar nad Hronom 26. apríla - Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Žiari nad Hronom zmenu účelu stavby diskoklubu na erotický salón do tretice podporil. Stavebný úrad ale zohľadňuje aj stanovisko jednej zo susediacich budov. Tá patrí mestu a mest

Z nášho pohľadu žiadatelia uspeli až na tretí krát . Naše stanovisko je jedno z podkladových pre stavebný úrad,“ potvrdil pre Žiar24 Milan Kortiš, riaditeľ okresných hygienikov. Investor Spoločnost L&N Invest, bude ale od tohto úradu potrebovať aj rozhodnutie o uvedení priestorov do prevádzky. „Budú musieť mať spracovaný aj prevádzkový poriadok,“ dodáva Kortiš.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Žiari nad Hronom je len jednou z dotknutých strán a orgánov, ktoré sa vyjadrujú k legalizácii stavby Stavebnému úradu v Žiari nad Hronom. Ten musí zohľadniť aj stanoviská susediacich budov.

Na budúci týždeň vydá stavebný úrad nesúhlasné stanovisko k zmene účelu stavby,“ potvrdzuje Dagmar Szarvasová, vedúca žiarskeho stavebného úradu. „Ideme to zamietnuť, kvôli susednej nehnuteľnosti, ktorej vlastníkom je mesto. Mesto ako vlastník budovy /mestská ubytovňa pre sociálne odkázané rodiny/ podal, ako dotknutá strana, nesúhlasné stanovisko,“ dopĺňa Szarvašová.

Všetci susedia dali kladné stanovisko, okrem mestskej budovy. Samozrejme sa odvoláme na Krajský stavebný úrad,“ kontruje právny zástupca budúceho prevádzkovateľa erotického salóna Dušan Dobiš z advokátskej kancelárie Dobiš, s.r.o.

Primátor mesta Ivan Černaj prijal minulý týždeň, petíciu občanov mesta proti prevádzkovaniu takéhoto salónu. Petíciu, ktorú organizovala predsedníčka miestnej organizácie KDH Veronika Pachingerová, podpísalo 774 občanov. „Nesúhlasíme s tým aby v širšom centre mesta vznikla takáto prevádzka,“ uviedol v marci pre Žiar24 Ivan Černaj. Víta odpor Žiarčanov voči salónu a verí, že táto téma rozvíri celospoločenskú diskusiu. „Ak sa ukáže, že obyvatelia takýto druh zariadenia v Žiari nechcú, mesto by malo mať možnosť zamedziť jeho vzniku,“ dodáva primátor.

Pokuta vo výške 66 387 Eur, ktorú ohlásil Stavebný úrad v Žiari zatiaľ nebola investorovi uložená.

/mak/

[color=#ff0000]­Súvisiace články [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.89274_Ak­tualizovane:-Bude-v-Ziari-eroticky-salon?.141]Bude v Žiari erotický salón?[/link] [link=http://www­.ziar24.sk/new­s.php?extend.91679]Pro­ti erotickému salónu sa podpísalo zatiaľ 300 občanov[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM