Martin Károly Rôzne

ŠTIAVNICKÉ VRCHY: V obrovskom slalome si zasúťažilo 50 rodín

Banská Štiavnica 27. februára – Takmer 160 členov z 50 rodín si zmeralo sily v obrovskom slalome na 6. ročníku Family Cup, ktorý sa konal v sobotu (26.2.) v lyžiarskom stredisku Salamandra Resort v Štiavnických vrchoch.

V lyžovaní súťažili trojčlenné družstvá zložené z dvoch až troch generácií rodín. Najstarším účastníkom slalomu bol 76-ročný Jozef Dámer z Prievidze, najmladší Branislav Séleš z Banskej Štiavnice mal iba dva roky. Najlepšími lyžiarmi sa tento rok stala rodina Mančíková z Bojníc, kde súťažil otec s dvoma deťmi. Druhé miesto získali Murárikovci z Púchova v zložení otec a dve dcéry a tretia bola rodina Vetešková tiež z Púchova, a to manželský pár s dcérou.

Podľa slov prezidentky Občianskeho združenia Family Cup, ktoré toto podujatie každoročne organizuje, Jany Janků, okrem obrovského rodinného slalomu sa súťažilo aj v ďalších ôsmich kategóriách. Sprievodnými podujatiami boli ukážky jazdy na krňačkách a tombola.

Family Cup je najväčšie športové podujatie na Slovensku. Každoročne sa nekonajú len súťaže v lyžovaní, ale aj v tenise, plávaní, jazde na kolieskových korčuliach a horských bicykloch.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM