Martin Károly Rôzne

Štiavnickí poslanci si navýšili odmeny

Primátor Pavol Balžanka odmeny podporuje. Poslanci podľa neho pracujú v prospech občanov, chodia na verejné zhromaždenia, komunikujú s nimi a s touto prácou navyše majú aj svoje náklady.

BANSKÁ ŠTIAVNICA. Odmeny vo výške 20 eur za každé zasadanie mestského zastupiteľstva (MsZ), ktorého sa vlani zúčastnili, dostanú poslanci Mesta Banská Štiavnica. Prilepšenie si k bežnej odmene, ktorá činí 50 eur za každé rokovanie parlamentu si poslanci schválili na januárovom zastupiteľstve.

Z 13 prítomných poslancov bolo za odmeny 11, dvaja sa hlasovania zdržali. Jeden z nich, Pavol Bačík si myslí, že v čase, keď peňazí v kasách miest a obci nie je nazvyš a preto vo viacerých si ani odmeny za uplynulý rok neschvaľovali, by si ich aj volení zástupcovia občanov Banskej Štiavnice mali odpustiť. „Nie sme tu pre peniaze. Navyše, nie je vhodná doba na to, aby sa odmeny zvyšovali,“ povedal.

Primátor Pavol Balžanka odmeny naopak podporuje. Poslanci podľa neho pracujú v prospech občanov, chodia na verejné zhromaždenia, komunikujú s nimi a s touto prácou navyše majú aj svoje náklady. „Na odmenách vyplatíme sumu rádovo v desaťtisícoch korún, ktorá tento úrad určite nepoloží,“ povedal.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM