Katarína Reiterová Kultúra

Štiavnický amfiteáter si na 20 rokov prenajali IMT Smile: K čomu všetkému sa zaviazali Táslerovci?

Primátorka mesta Banská Štiavnica Nadežda Babiaková a štatutárny zástupca spoločnosti IMT Smile Media MiroTásler podpísali v týchto dňoch zmluvu o dlhodobom nájme Amfiteátra pod Novým zámkom.

Ilustračný obrázok k článku Štiavnický amfiteáter si na 20 rokov prenajali IMT Smile: K čomu všetkému sa zaviazali Táslerovci?
Foto: Jaroslav Dodok

Spoločnosť bratov Táslerovcov by mala v ňom v najbližších 20 rokoch zrealizovať desiatky kultúrnych podujatí a festivalov a postupne investovať v areáli 100 000 eur. Uviedol to vedúci odboru kultúry, športu a mediálnej komunikácie na Mestskom úrade v Banskej Štiavnici Rastislav Marko.

K podpisu došlo včera

Amfiteáter pod Novým zámkom bol skolaudovaný v roku 1994. Až do roku 2008 ho prevádzkovalo Mesto Banská Štiavnica, od uvedeného roku bol areál prenajatý spoločnosti Cultour, s.r.o. „Po oznámení o ukončení nájmu v roku 2012 stálo vedenie mesta pred rozhodnutím, ako ďalej s areálom, ktorý vyžaduje značné investície do infraštruktúry i do aktivít,“ uviedol Marko.

Začiatkom roku 2013 došlo k prvým neformálnym rokovaniam s potenciálnym nájomcom, ktorý neskôr absolvoval obhliadku areálu a predložil svoju ponuku. Na základe ďalších rokovaní s primátorkou mesta a na mestskom zastupiteľstve došlo k jednoznačnej zhode a rozhodnutiu prenajať Amfiteáter spoločnosti IMT Smile Media, s.r.o. na dobu 20 rokov od nadobudnutia účinnosti zmluvy. Podpis zmluvy sa uskutočnil 23. júla 2013, doba nadobudne účinnosť po jej zverejnení na stránke mesta.

IMT Smile Media má preinvestovať 100 000 eur

Nový prenajímateľ sa zaväzuje počas doby trvania zmluvy preinvestovať v areáli zhruba 100 000 eur a zároveň zorganizovať ročne minimálne desať kultúrnych podujatí a jeden festival.

„Mesto tak získava ďalšieho zaujímavého investora s potenciálnym dopadom na rozvoj cestovného ruchu a zbavuje sa prípadných finančne náročných opráv, ktoré by museli byt v Amfiteátri v krátkej dobe realizované a na ktoré v súčasnej dobe nemá možnosť vyčleniť prostriedky,“ konštatoval zástupca mesta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM