Barbara Dallosová Rôzne Šport Správy

Štiavnický trail bol pokus, zožal však úspech: Atmosféra na FOTKÁCH

Na trasu kľukatiacu sa Štiavnickými vrchmi vyrazili desiatky bežcov. Fotky sú dôkazom, že nultý ročník Štiavnickeho trailu sa proste vydaril.

Ilustračný obrázok k článku Štiavnický trail bol pokus, zožal však úspech: Atmosféra na FOTKÁCH
25
Galéria
Zdroj: Štiavnický trail

Uplynulý víkend (8.4.) sa v prostredí Štiavnických vrchov uskutočnil nultý ročník podujatia, ktoré dostalo názov Štiavnický trail. Organizátori začínali skromne, netajili sa však tým, že ak sa akcia bude páčiť, radi by z nej spravili tradíciu. Ako sa po skúšobnom ročníku zdá, beh cez prírodný terén si našiel priaznivcov.

Zdroj: Štiavnický trail

Ako vysvetlil Dušan Eľko z organizačného tímu, cieľom behu bolo priblížiť krásy štiavnického regiónu bežeckej komunite a rodinným príslušníkom a priateľom bežcov.

Bežci absolvovali trasu dlhú 13,8 km. Tá sa začínala v rezorte Salamandra a následne viedla po hrebeňoch cez Paradajs, Tanád a Farárovú hôrku, odkiaľ bežci mohli obdivovať krásu Banskej Štiavnice, priľahlých dediniek a hlavne Štiavnických vrchov.

Zdroj: Štiavnický trail

Ako spokojne konštatujú organizátori (Peter Bednarčík, Tomáš Kimlička, Marián Klas, Peter Mozsnyak a Dušan Eľko), účasť 85 bežcov považujú za slušnú. ,,Na behu bola naozaj pestrá skladba bežcov, ktorí vysoko ocenili výber prostredia a trate. Na prvých troch miestach v mužskej kategórií sa umiestnili Patrik Rehák (1:06:46), Miroslav Lukáč (1:07:16) a Tomáš Podpera (1:09:16). V ženskej kategóríi to boli Eszter Hortobágyiová (1:15:10), Alena Slaná (1:26:40) a Renata Uhrinová (1:30:10)," hovorí o výsledkom Eľko.

Keďže beh jeho organizátori pripravili s cieľom našliapnuť si na ďalšie ročníky, už teraz hľadia do budúcnosti. ,,Už sa začalo s prípravou novej trate pre budúci 1. ročník, ktorý určite, najmä po pozitívnych referenciách, priláka ešte väčší počet účastníkov," dodáva na záver Dušan Eľko.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM