Barbara Dallosová Rôzne Správy

Straty a nálezy Žiarčanov: Čo všetko končí u mestských policajtov?

Zdá sa, že najčastejšie Žiarčania prichádzajú o mobily. Aha, čo všetko mali za rok na stole žiarski mestskí.

Ilustračný obrázok k článku Straty a nálezy Žiarčanov: Čo všetko končí u mestských policajtov?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Každodenným chlebíčkom žiarskych mestských policajtov nie je len riešenie priestupkov. Mestská polícia (MsP) plní aj množstvo iných úloh, medzi nimi napríklad aj preberanie, uchovávanie a tiež vrátenie stratených vecí oprávneným majiteľom v rámci režimu vybavovania strát a nálezov.

Zistenie, že vám vo vrecku chýba mobil, zväzok kľúčov či peňaženka, je nezávideniahodný pocit. Zapatrošené osobné veci môžu skončiť na Mestskej polícii, čo je tá lepšia možnosť.

Aj o tom, čo všetko Žiarčania postrácali, hovorí správa o činnosti MsP za minulý rok. Podľa správy v stratách a nálezoch skončilo celkom 118 predmetov. V medziročnom porovnaní v počte nájdených vecí veľké rozdiely nie sú. Rok predtým (2017) skončilo na polícii 121 nálezov. Ešte o rok skôr (2016) to bolo tak isto ako ten minulý, teda 118 vecí.

Podľa druhu nájdených vecí za minulý rok sa zdá, že Žiarčania si nevedia ustrážiť predovšetkým mobily. Tých sa na Mestskú políciu dostalo za rok 28. Druhou najstrácanejšou vecou boli kľúče (27), treticu uzavárajú peňaženky (25).

Nič príjemné nie je ani prísť o doklady. Tie MsP v štatistike združuje do jednej kategórie, či už ide o občianske preukazy, vodičáky či kartičky poistenca. Nájdených dokladov bolo za minulý rok 22. V uliciah mesta sa našla aj celá batožina. V sekcii kabelky, tašky a batohy svieti za minulý rok číslo 5. Finančna hotovosť či cennosti v minulom roku na stanici Mestskej polície neskončili.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM