Barbara Dallosová Rôzne

Študenti a študentky rozhodli: Toto je najobľúbenejší učiteľ žiarskeho gymnázia!

Učitelia sú obvykle tí, ktorí rozdávajú hodnotenia. Tentoraz sa karta obrátila. Ako hodnotia študenti žiarskeho gymnázia svojich učiteľov, sme zisťovali priamo v chodbách školy. Kto si získal najväčšie sympatie žiarskych gymnazistov?

Ilustračný obrázok k článku Študenti a študentky rozhodli: Toto je najobľúbenejší učiteľ žiarskeho gymnázia!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Otázku, koho z vyučujúcich majú najradšej, sme študentom Gymnázia Milana Rúfusa kládli počas rušnej prestávky priamo v budove školy. Podľa ich odpovedí sa zdá, že dôležitým kritériom pri výbere top učiteľa je to, aby sa s nimi dokázal smiať. Trojica maturantov odpovedala takmer jednohlasne ,,Určite pán učiteľ Adámik. Lebo je s ním sranda,“ zhodli sa štvrtáci Marek, Ľuboš a Jakub. ,,Ale my máme všetkých radi,“ dodali chalani diplomaticky.

,,Jednoznačne pán profesor Adámik. Vie naučiť, ale pritom je vtipný a väčšinou sa na hodinách nasmejeme. Učí inak, takou zábavnou formou,“ odpovedala bez zaváhania druháčka Viera. ,,Ale aj pani profesorka Matušková, naša triedna, je super,“ doplnila ju jej spolužiačka Tímea.

Aj meno spomínanej nemčinárky Dany Matuškovej odznievalo z úst študentov často. Podľa mnohých vie všetko obrátiť na žart a vraj má dokonca legendárne hlášky.

Tercianka Ivana (14) mala favoritov hneď niekoľko. Po dlhom váhaní zvíťazil jej triedny, učiteľ telesnej výchovy a geografie, Norbert Nagy. ,,Mňa učí iba geografiu, telesnú učí chalanov. Mám ho rada. Je síce prísny, ale takým správnym spôsobom. Neznamená to, že keď vojde do triedy, tak musíme stáť všetci v pozore, dá sa s ním aj zasmiať,“ hovorí.

Trojica mien Adámik, Matušková a Nagy znela z úst žiarskych gymnazistov najčastejšie. Titul najobľúbenejšieho učiteľa si ale v našej ankete s veľkým náskokom vyslúžil práve matematikár Ján Adámik. Z dvadsaťpäťky oslovených študentov ho označilo až jedenásť. Za ním skončila nemčinárka Dana Matušková, tej na päty šliapal Norbert Nagy. Okrem toho odozneli mená ako Adela Stajníková, Miroslava Debnárová, Zuzana Šályová, Mária Fabová či Veronika Sliačanová.

Ján Adámik učí matematiku už takmer 40 rokov. Na svoje prvenstvo v ankete reagoval s úprimnou skromnosťou: ,,Naozaj som z toho vyšiel ja? Tak to som veľmi rád. Matematika nie je ľahký predmet, takže ak to študenti vnímajú tak, že to dokážem naučiť, tak si to veľmi cením.“ Čítajte celý ROZHOVOR so svojským pedagógom.

Čítajte tiež: Známa žiarska telocvikárka a trénerka Miroslava Mesárošová: Nerada vidím študentov vysedávať po krčmičkách!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM