Martin Károly Rôzne

Štvorka sa zameriava aj na šport

Žiar nad Hronom - V základnej škole na Jilemnického ulici otvorili v minulom roku triedu zameranú na šport. Okrem atletiky, cyklistiky, volejbalu a športovej streľby sa piataci v športovej triede môžu venovať aj tréningu karate. Úspechy z minulého r

Pri hodnotení doterajších výsledkov v športovej, vzdelávacej a výchovnej činnosti V.A triedy nás teší, že sa naplnili ambície a predsavzatia, s ktorými sme naštartovali vyučovanie formou vzdelávania v športových triedach,“ tvrdí riaditeľ školy, Marián Majzlík. V budúcom školskom roku má byť ďalšia športová trieda obohatená ešte o biatlon a stolný tenis.

Aktivitu koly hodnotia kladne aj rodičia. „Odporúčam takúto špeciálnu formu vzdelávania každému rodičovi, ktorý má podobne zamerané dieťa a snaží sa nájsť preň tú najvhodnejšiu alternatívu vzdelávania. Čo ma veľmi teší je, že v tejto športovej triede nie je na prvom mieste len šport, ale rovnaký dôraz sa kladie aj na vzdelanostnú úroveň našich malých športovcov,“ tvrdí Zuzana Sitárová, matka piataka Kristiána Kosmeľa. „Myslím si, že každé dieťa privíta navyše moderný a atraktívny spôsob vyučovania,“ pridáva sa ďalší z rodičov, Milan Čech.

Podľa riaditeľa školy, ktorý je iniciátorom tejto triedy, sú deti, ktoré aktívne športujú priebojnejšie a a majú väčší zmysel pre súťaživosť:„Títo žiaci sa v podľa mňa v živote lepšie uplatnia, ako tí ktorí nikdy nešportovali.“ dodáva Majzlík.

Prihlášku je potrebné podať do 20. mája. Prijímacie konanie sa uskutoční 24. a 25. mája. /viac vo videu/

[link=http://zsj­ilemnickehozh­.edupage.org/tex­t4/?]Viac informácií a prihláška[/link]

/mak/ Video: **rozhovor s riaditeľom školy, Mariánom Majzlíkom **foto: archív ZŠ na Jilemnického ulici č.2

Štvorka sa zameriava aj na šport
1
Galéria
stvorka sport
35
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM