Barbara Dallosová Správy

Štvrtý projekt nebude oddychová zóna: S Pod vŕškami má mesto iné plány

Hviezdoška a Etapa oddychové zóny majú, v centre rastie letný pavilón. Dočkať sa majú aj Pod vŕšky, avšak niečoho trochu iného.

Ilustračný obrázok k článku Štvrtý projekt nebude oddychová zóna: S Pod vŕškami má mesto iné plány
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Štyri oddychové zóny. To bol sľub radnice. Prvý zmodernizovaný priestor medzi panelákmi vyrástol ešte na jeseň v roku 2014 na sídlisku Hviezdoška, druhú oddychovú zónu na Etape slávnostne otváral prezident Andrej Kiska len pred niekoľkými týždňami.

Písali sme v článku: Oddychová zóna na Etape otvorená: Pásku prestrihli Kiska s Antalom, FOTO

Najprv vysporiadať pozemky

Časť mesta, ktorá by mala byť v projektoch na rade, je sídlisko Pod vŕšky. Zatiaľ čo na Etape riešila radnica priestor na stavbu dlhodobým prenájmom a na námestí stavia na vlastnom pozemku, na Pod vŕškoch je to podľa primátora Petra Antala s pozemkovým vysporiadaním zložitejšie.

Ako primátor uviedol na štvrtkovom (23.6.) zasadnutí Mestského zastupiteľstva, v minulosti už podobný projekt na lokalitu pri lutilskom potoku existoval, avšak kvôli vysporiadaniu pozemkov a množstvu vlastníkov sa nerealizoval.

,,Na Pod vŕškoch pôjde o riešenie všetkých vnútroblokových priestorov vrátane chodníkov, úpravy zelene, ihrísk, lavičiek, mobiliáru a podobne. Nenazval by som to oddychová zóna v klasickom ponímaní," priblížil predstavu na rokovaní primátor.

Vyčlenili peniaze na štúdiu

V rámci druhej zmeny rozpočtu na zasadnutí poslanci vyčlenili aj prostriedky na štúdiu zóny na Pod vŕškoch vo výške 3 000 eur a na projektovú dokumentáciu vo výške 15 000 eur.

,,Uvidíme, ako tá výzva bude nakoniec znieť. Dôležitá je tá štúdia, tá bude predmetom posudzovania a až potom sa bude robiť projektová dokumentácia. Čiže na začiatok to nebudú veľké náklady," vysvetlil primátor s tým, že sídlisko si už zmenu svojich priestorov zaslúži.

Čítajte tiež: Poslanci hlasovali o žiarskom kine: K vízii multiplexu sa vyjadrili jednoznačne

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM