Barbara Dallosová Šport

Sú sotva po pás, no duša bojovníka im nechýba: Malí Žiarčania v kimonách bodovali, FOTO

Memoriál Jozefa Juhaňáka dal šancu najmä mladším ročníkom. Pekné výkony ukázali aj tí najmenší bojovníci zo žiarskeho klubu.

Ilustračný obrázok k článku Sú sotva po pás, no duša bojovníka im nechýba: Malí Žiarčania v kimonách bodovali, FOTO
31
Galéria
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom

Začiatok mája sa nielen v žiarskom karate klube už tradične niesol v znamení Memoriálu Jozefa Juhaňáka. Turnaja sa na začiatku deväťdesiatych rokov zúčastňovali len kluby z blízkeho okolia, no po pár ročníkoch sa z neho stal vyhľadávaný turnaj pre kluby z celého Slovenska. Súťaž je pre naše mesto akousi srdcovkou aj preto, že nesie meno muža, ktorý začal žiarske karate formovať.

Žiarsky klub absolútnou jednotkou

Tento rok patril súťaži šiesty májový deň a jeho dejiskom sa stala mestská športová hala. V tej sa stretli bezmála tri stovky pretekárov z 28 klubov z celej krajiny.

Ako vysvetlil tréner Ľubomír Striežovský, turnaj bol poslednou previerkou pred blížiacimi sa Majstrovstvami republiky detí a žiakov. a disciplínach agility, kata a kumite sa darilo aj Žiarčanom. Turnaj bol pre deti do 13 rokov, ostrieľaní žiarski karatisti na ňom teda pomáhali len organizačne. Malí bojovníci ich ale skvele zastúpili.

,,Naše mladé nádeje však ukázali, že majú v klube skvelé vzory a že aj oni už vedia riadne zabojovať. Ziskom 9 zlatých, 9 strieborných a 13 bronzových umiestnení sa v medailovej štatistike klubov Žiarčania umiestnili na 1. mieste," skonštatoval hrdo Striežovský.

Mená našich najlepších

Zlato vybojovali: Urban Beňo, Ariana Nikoleta Čela, Viktória Frolová, Alexandra Kalamárová, Roman Neuschl, Šimon Sečkár /2×/, Jozef Šipkovský a Timea Vallová.

Na striebornej priečke skončili: Alexandra Biela, Nikol Ďurianová, Nikola Kršiaková, Gregor Sukop, Jozef Šipkovský, Alex Tatár, Timea Vallová, Patrícia Vanková a Natália Veisová.

Bronz si domov odniesli: Šimon Ďurian, Dávid Ďurian, Nikol Ďurianová, Helena Frolová, Patrik Fuzák, Ivana Gahírová, Michaela Hafnerová, Karolína Kortišová /2×/, Eduard Majer, Luca Preisser, Maxim Uhrík a Mathias Uhrík.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM