Barbara Dallosová Rôzne

Tak TOTO udrie do očí asi každému: Nad snúbencami v žiarskej obradke bude visieť takmer dvojmetrová parta!

Vchádzajú ako obyčajný pár, vychádzajú ako manželia. V tom spočíva čaro žiarskej obradky v priestoroch MsKC. Uzatváranie manželstva by ale odteraz malo byť ešte kúzelnejšie. Miestnosť totiž zdobí takmer rozmerné a pozornosť pútajúce dielo od známej drotárky. Zaujme už na prvý pohľad, pozrite!

Ilustračný obrázok k článku Tak TOTO udrie do očí asi každému: Nad snúbencami v žiarskej obradke bude visieť takmer dvojmetrová parta!
Foto: Barbara Dallosová

Textilno-drôtený poloblúk zdobený kvetmi i stuhami visí v zadnej časti obradnej siene, vidieť ho teda už od vstupných dverí. Hoci obradná sieň slúži na rôzne príležitosti, parta je snímateľná a dopĺňať by mala len svadobné obrady, počas ktorej bude vytvárať ozdobnú klenbu nad snúbencami. ,,Tým, že tu máme veľa obradov, tak sme chceli obradnú sieň ešte vylepšiť," hovorí o novej dekorácii riaditeľka MsKC Michaela Pribilincová.

Ako na svadbách prastarých mám

Aj vám parta na prvý pohľad niečo pripomína? Je akýmsi gigantickým prevedením ozdôb hlavy, s ktorými sa vydávali naše prastaré mamy. Takýmto spôsobom si tiež pripomíname ľudové tradície, kedže svadobný veniec – parta predstavovala u našich predkov najhonosnejší prvok svadobného odevu nevesty.

Vynovená sieň

Autorkou party je drotárka Blažena Kriváková, ktorá s mestom spolupracuje už niekoľko rokov. Parta o rozmeroch 1 × 1,65 metra stála mesto približne 1500 eur, finančné prostriedky na jej zhotovenie poskytli sponzori. To ale nie jediná zmena okrúhlej miestnosti, v ktorej vznikli už množstvá žiarskych manželstiev. Vedenie MsKC sa rozhodlo investovať aj do prečalúnenia kresiel a výmeny svetiel v obradnej sieni, aby boli priestory atraktívnejšie.

Žiarsku obradnú sieň tvorí obrovská parta
7
Galéria
Foto: Barbara Dallosová
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM