Barbara Dallosová Správy

TAKÉTO vychytávky nemajú hocikde: Na žiarsku jednotku si ich prišla pozrieť aj Karin Haydu!

Ak si myslíte, že do školy neodmysliteľne patrí krieda, a písať po stenách a laviciach je hriech, tak na to všetko hneď zabudnite. O neobyčajnej tabuli a inovatívnych laviciach sa do nášho mesta prišla presvedčiť aj ambasádorka projektu, Karin Haydu...

Ilustračný obrázok k článku TAKÉTO vychytávky nemajú hocikde: Na žiarsku jednotku si ich prišla pozrieť aj Karin Haydu!
Zdroj: Dnes24.sk

Hudba budúcnosti už dnes

Staré zelené tabule, mrviace sa kriedy, prach a nekonečné žmýkanie špongií. Toto všetko je realitou na mnohých základných školách. Na žiarskej jednotke je to už ale minulosť. Vďaka podpore Nadácie ZSNP a Slovalco a Nadácie Markíza vyzerajú triedy na jednotke úplne inak.

Klasické tabule nahradil náter Smart Wall Paint. Je to akási veľká plocha, ktorá sa dá opakovane stierať, dá sa na ňu premietať a má sčasti magnetické vlastnosti. Navyše sa objavili na Slovensku úplne po prvýkrát aj inovatívne lavice, na ktoré môžu žiaci bez akýchkoľvek problémov počas vyučovania písať, počítať či kresliť.

Tvorivejšie, ekologickejšie, bez alergií…

„Chceli sme nahradiť klasické tabule inovatívnejšími, ekologickejšími. S chytrými tabuľami úplne odpadne prašnosť a následné nebezpečenstvo vzniku alergií. Sme Zelená škola, a preto sme radi, že projekt pekne zapadá aj do environmentálnej výchovy,“ hovorí riaditeľ školy Marek Baláž.

Okrem toho, že na jednotke sa už nemusia pasovať s obláčikmi prachu či okriedovanými prstami, projekt je tiež novým pohľadom na samotný proces učenia. „V zahraničí využíva toto riešenie veľa škôl, interaktívne plochy podnecujú tvorivosť a zlepšujú výkony žiakov,“ popisuje projekt Ronan Clarke, majiteľ spoločnosti Smart Wall Paint, ktorý na Slovensko pricestoval z Írska.

Mamina Karin

Ambasátorkou projetku sa stala herečka a tiež mama školopovinnej dcéry Karin Haydu. Tá si prišla novinky na žiarskej jednotke včera vyskúšať osobne. ,,Ešte pár dní dozadu by som školu bez kriedy a tabule prirovnala k rybe bez vody. Jednoducho nepredstaviteľné… Ale už aj to sa stáva minulosťou,„ hovorí. ,,Teší ma, že už aj na Slovensko po vyše 150tich rokoch najpoužívanejšej školskej pomôcky- tabule, dorazila inovatívna novinka, ktorá je nielen praktická, zdraviu prospešná, ale verím, že bude pre deti rovnako ako aj pre učiteľov, istou formou zábavy,“ dodáva na koniec.

Foto: exACtly, s.r.o.

Moderné vybavenie na žiarskej jednotke: Takto to tam vyzerá
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM