Barbara Dallosová Šport

Talentovaný Žiarčan Šimi Sečkár (9): Dvojnásobný majster Slovenska chodil s medailou aj spávať :)

Deviate narodeniny oslávil len prednedávnom, už sa ale môže pochváliť nemalými úspechmi. Dvojnásobný majster krajiny v karate kata Šimon Sečkár nie je len športový talent, ale aj poriadna osobnosť. Čítajte...

Ilustračný obrázok k článku Talentovaný Žiarčan Šimi Sečkár (9): Dvojnásobný majster Slovenska chodil s medailou aj spávať :)
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

,,Môžete napísať Šimi, tak ma volajú na tréningoch,“ uviedol nás do situácie hneď na začiatku bezprostredný Šimon Sečkár, ktorý sa karate venuje už od škôlky.

Mal byť hokejista

Podľa slov hrdého ocina Petra Sečkára karate pôvodne v pláne nebolo. ,,Ja som chodil na hokej, a keby v Žiari fungoval hokej, zrejme by naň chodil aj Šimon. Teraz ale máme pocit že karate je to pravé,“ vysvetľuje. Na otázku, kto teda vybral práve karate, Šimi predbieha ocina a pohotovo reaguje: ,,Ja som si to sám vybral! A ešte by som chcel vedieť snowboardovať. Ešte som to nikdy neskúšal ale moje tri kamošky to vedia tak sa to hádam nebude také ťažké,“ polemizuje mladý športovec.

Najväčšie Šimiho ambície ale zostávajú práve pri karate. Poradie, v akom nasledujú opasky, vysypal z rukáva. V tom, aký opasok si o pár rokov predstavuje na svojom kimone, má Šimi jasno. ,,Najprv je biely, potom biely so žltými koncami, potom je žltý, potom žltý s oranžovými koncami a oranžový. Ten mám teraz ja. Po oranžovom je zelený, modrý, dvakrát hnedý, a potom čierny. Čierny budem raz mať tiež,“ vysvetlil Šimi takmer bez nádychu.

Nielen športovec

Hoci deväťročný karatista má program nabitý od pondelka do nedele, stále má energiu skúšať nové veci. ,,Na to, koľko toho má, známky sú našťastie v poriadku,“ hovorí s úľavou ocino. ,,Baví ma telesná, matematika a počítače. Slovenčina veľmi nie,“ dopĺňa ho Šimon.

Žiarsky majster Slovenska ale dokáže aj prekvapiť. ,,Tréningy máva každý pracovný deň, cez víkendy zase bývajú súťaže. A teraz si ešte vymyslel, že chce chodiť na flautu. Tak chodí na flautu. Je to niečo úplne iné, ale ja myslím že to je len dobre,“ hovorí Šimonov otec o jeho najnovšom nápade.

Bez medaily ani na krok

Usmiaty športovec má na svoje ocenenia doma špeciálne miesto. Keď si však vybojoval medailu v Plzni, zapadať prachom na poličke ju rozhodne nenechal. ,,On dokáže mať obrovskú radosť z výhry. Keď dostal túto medailu, tak sa s medailou chodilo aj na nákupy do mesta, aj spávať,“ smeje sa Peter Sečkár.

Na otázku, či vie byť rovnako smutný po prehre, ako šťastný z výhry, krúti malý optimista hlavou: ,,Ale nie, mne to až tak nevadí keď prehrám.“

Dračí bojovník

Šimiho meno nájdete aj tam, kde by ste ho možno nečakali. Akýmisi jeho ,,sponzorom" je jedna zo žiarskych čajovní, kde mu vždy doplnia škatuľku s čajom, keď sa mu minie. Premenovali po ňom dokonca aj čaj Ohnivého draka na Šimiho čaj dračieho bojovníka.

Čítajte tiež: Naši karatisti to súperom opäť natreli: Žiar je bohatší o štyri majstrovské tituly, doma zostáva aj Pohár primátora!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM