Barbara Dallosová Správy

Tankodrom pri Kremnici sa dočkal: Cesta sa mení na asfaltku, FOTO

Cesta spájajúca Kremnicu s horskou obcou je v havarijnom stave už roky. Teraz na nej odštartovali rekonštrukčné práce. Potrvať majú niekoľko dní.

Ilustračný obrázok k článku Tankodrom pri Kremnici sa dočkal: Cesta sa mení na asfaltku, FOTO
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Cesta do obce Nevoľné bola vybudovaná v sedemdesiatych rokoch minulého storočia. Na komunikácii je vidieť, že už má niečo za sebou. Svoje o tom vedia najmä vodiči, ktorí cez úsek v havarijnom stave jazdia denne.

Práce odštartovali

Úsek pri Nevoľnom sa tento rok dočkal rekonštrukcie. Práce na ceste začali pred niekoľkými dňami. ,,Firma, ktorá to realizuje tam reguluje premávku, jazdí sa iba v jednom pruhu. Teraz robia jeden pás, potom druhý. Práce začali už minulý týždeň v piatok, vyrovnávaním a prípravou na asfaltovanie, vozovka tam bola mimo úrovne, príprava na asfaltovanie," vysvetľuje starosta Nevoľného Štefan Henžel.

V týchto chvíľach sa už na komunikáciu aplikuje finálny asfaltový koberec. Podľa slov starostu počasie prácam veľmi nepraje a potvrať môžu ešte približne týždeň až 10 dní.

Za župné peniaze

Peniaze na rekonštrukciu cesty boli vyčlenené z krajskej kasy. Poslanci Banskobystrického samosprávneho kraja ešte na jar schválili balík v objeme 2,7 milióna eur na cesty v kraji.

Ako vtedy potvrdila hovorkyňa úradu Martina Piliarová, na cestu do Nevoľného poputuje presne a to 222 151,45 eur .V rámci balíka boli vyčlenené i peniaze na cestu medzi obcami Lutila a Slaská a na komunikáciu vedúci k železničnej stanici v Žiari nad Hronom.

Cesta na Nevoľné sa dočkala opravy: Práce sú v plnom prúde
4
Galéria
Zdroj: obec Nevoľné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM