Rôzne Správy

Táto anketa prehovorila jasnou rečou: Žiar je krajší ako Kremnica!

Hlas ľudí bol vypočutý. Počas niekoľkých mesiacov mala verejnosť možnosť hlasovať za najkrajšie mesto. O titul bojovali aj Žiar nad Hronom a Kremnica.

Ilustračný obrázok k článku Táto anketa prehovorila jasnou rečou: Žiar je krajší ako Kremnica!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Súťaž „Najkrajšie mesto a obec Slovenska 2017“, ktorú vyhlásil internetový portál Slovakregion, má svojich víťazov. Niekoľko mesiacov mohli na www.slovakregion.sk hlasovať všetci tí, ktorí mali záujem podporiť svoje obľúbené mesto.

Hlasy sú zrátané a o tohtoročnom držiteľovi titulu najkrajšieho mesta je rozhodnuté. Prvé miesto tento rok obsadil zástupca z Liptova. Liptovský Mikuláš je podľa ankety najkrajším mestom Slovenska, druhé miesto patrí Breznu a tretia priečka sa ušla Spišskej Novej Vsi.

Žiar nad Hronom skončil na 40. priečke zo 140 miest. O titul bojovala aj historická Kremnica, ktorá visí pár priečok pod Žiarom, a to na 44. mieste. Žiar predbehol Kremnicu aj minulý rok, obe mestá si však medziročne polepšili. V roku 2016 sa Žiar nad Hronom umiestnil na 55. mieste a Kremnica presne o desať priečok nižšie, na 66. mieste.

,,Ďakujeme všetkým hlasujúcim i návštevníkom portálu za všetky hlasy pre mestá a obce, za e-maily, ktoré boli z rôznych kútov Slovenska i zo zahraničia, čo nás veľmi teší," informujú organizátori na svojom webe. Verejné odovzdávanie cien naplánovali na január 2018 v bratis­lavskej Inchebe.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM