Barbara Dallosová Rôzne

Tie isté ulice včera a dnes: Žiarčania, pamätáte? FOTO

Výjavy z ulíc Žiaru z čias súdruhov versus súčasné fotky. Niektoré akoby ani neboli z toho istého mesta :)

Ilustračný obrázok k článku Tie isté ulice včera a dnes: Žiarčania, pamätáte? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Naše mesto pred desiatkami rokov. Retro podoby našich ulíc majú skôr narodení obyvatelia hlboko zakorenené v pamäti, nájsť sa ale dajú aj na archívnych fotkách či starých pohľadniciach.

Svoje pohľadnice má aj Žiar nad Hronom. Mnohé z už zabudnutých pozdravov sa skrývali v domácnostiach ľudí z regiónu. Zapožičal a zarchivoval ich obyvateľ Starej Kremničky František Kovár.

Celú zbierku starých pohľadníc sme vám priniesli v článku: Takéto poklady si dnes už v schránkach nenájdeme: Spoznávate Žiar na starých pohľadniciach?

Reč pritom nie je o vyslovene historických výjavoch. Pohľadnice zachytávajú ulice priemyselného mestečka v posledných desaťročiach minulého storočia.

Obrázky ukazujú centrum mesta v časoch, keď cez dnešnú pešiu zónu ešte veselo jazdili hranaté žiguliaky a škody a pred kultúrnym domom sa týčila futuristická fontána. A ako to vyzerá dnes?

Na niektorých fotkách spoznajú mladšie ročníky žiarske námestie azda len vďaka typickému Bielemu domu, ktorý je dominantou centra už desaťročia.

Pozrite si v našej fotogalérii zábery tých istých kútov Žiaru za čias súdruhov a dnes.

Dve podoby Žiaru: Tie isté miesta za čias súdruhov a dnes
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM