Barbara Dallosová Rôzne Správy

Tieto dni patria kupku pod Šibákom: Žiarske plážové na prasknutie, FOTO

Trópy vyháňajú ľudí k vode. Pred bránou na žiarske plážové kúpalisko sa čakalo v rade už v doobedných hodinách...

Ilustračný obrázok k článku Tieto dni patria kupku pod Šibákom: Žiarske plážové na prasknutie, FOTO
10
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Inde ako pri vode sa to azda ani nedá vydržať. Tropické dni v našich končinách pokračujú a vidieť je to aj v areáli mestského Parku Šefana Moysesa, kadiaľ vedie cesta k bráne plážového kúpaliska.

Skupinky ľudí migrovali smerom ku kúpalisku už doobeda a na lístok si bolo miestami potrebné i počkať v rade. Pohľad dnu potvrdil, že kúpalisko prežíva vrchol sezóny. Lehátka a uteráky lemovali celý okraj veľkého bazéna, deti sa v radoch štverali na schody na šmýkalu a tobogan, sedenie pred bufetom bolo plné a mamičky s menšími ratolesťami sa pred pálivým slnkom ukrývali v tieňoch stromov okolo detského bazéna.

Krátko pred obedom (3.8.) hlásila tabuľa pri vchode 30°C vo vzduchu, 25,5°C vo veľkom bazéne a o pol stupňa viac v detskom bazéniku. Ako ešte na začiatku tropického týždňa pre Žiar24 uviedol Peter Jagoš z Technických služieb, kúpalisko na horúčavy posilnilo počet plavčíkov. Otváracie hodiny aj cenník zostávajú pri starom a areál je otvorený od deviatej rána do siedmej večer.

Kúpalisko bude otvorené aj najbližšiu sobotu, počas konania City festu. Ako ale avizujú Technické služby, vchádzať sa nebude hlavnou bránou, ale odzadu, z ulice Medzi vodami.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM