Martin Károly Kultúra

TIETO obrazy môžete vidieť naživo: Mladá maliarka (26) zo Štiavnice má záľubu aj v plyšákoch

Náhodný výskyt, tak znie názov autorskej výstavy výtvarných diel Michaely Lajčiakovej, ktorú už čoskoro verejnosti ponúkne žiarske Mestské kultúrne centrum. Okrem naturálnych portrétov sú jej blízke aj zátišia s plyšovými medvedíkmi. Pozrite si ukážky jej prác.

Ilustračný obrázok k článku TIETO obrazy môžete vidieť naživo: Mladá maliarka (26) zo Štiavnice má záľubu aj v plyšákoch
Zdroj: Dnes24.sk

Lajčiaková sa narodila v Banskej Štiavnici. Je absolventkou Strednej priemyselnej školy Samuela Stankovianskeho, odbor modelovania a navrhovanie modelov. Momentálne je študentkou Akadémie umení v Banskej Bystrici na katedre maľby, v predošlých rokoch v ateliéri klasických maliarskych disciplín. V súčasnosti pokračuje v programe voľného výtvarného umenia pod vedením akademického maliara Ľudovíta Hološku.

Výtvarníčka sa venuje výrobe drôtených šperkov, dizajnu v rôznych oblastiach, najmä textilu. „Zaoberám sa sledovaním toho, čo je. A prostredníctvom umenia spojeného so životom by som chcela nadobudnúť schopnosť poukazovať na ľudské problémy a fenomény. Naplnením mojich cieľov by bolo, aby ich moja maľba mohla aspoň sčasti riešiť alebo vnímavému divákovi otvárať oči,“ hovorí sama o sebe autorka.

Vernisáž výstavy mladej výtvarníčky, ktorá potrvá do 11. júna, sa uskutoční v piatok 23. mája.

Michaela Lajčiaková: Obrazy
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM