Tlačové správy

Tip na knihu: Skutočný príbeh Francúzky v saudskoarabskom pekle

Áno, milovala som toho muža. Rozmaznávala som ho, chcela som byť jeho milenkou, priateľkou, sestrou. Aby som si ho udržala, zo strachu, že ho stratím, súhlasila som so všeličím, čo by som predtým neakceptovala. Dal mi najkrajší dar na svete: moju dcéru. A potom mi ju zobral...

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Skutočný príbeh Francúzky v saudskoarabskom pekle
Zdroj: Bux.sk

Začítajte sa do skutočného príbehu Vráťte mi moju dcéru .

Osemnásťročná francúzska židovka Candice sa počas prázdninového pobytu v Londýne zamiluje do princa Saddáma, člena saudskoarabskej kráľovskej rodiny. Oboch spája vášnivá láska, zásadné kultúrne aj náboženské rozdiely však ich vzťahu neprajú…

V roku 2001 sa Candice a princovi Saddámovi narodí dcéra Haya. Netrvá dlho a Candicin rozprávkový princ odhalí svoju pravú tvár. Naivná mladá žena roky znáša jeho nadvládu, násilie, až ju jedného dňa hrubo odtrhne od jej dcéry a uväzní v paláci.

Pomocou francúzskeho ministerstva zahraničných vecí sa Candice dostáva von z krajiny, v ktorej jej hrozí trest smrti, a púšťa sa do neľahkého boja o dieťa. Šanca je mizivá, úrady majú zviazané ruky, proti nim stojí člen váženej kráľovskej rodiny.

Keď som ho stretla, bola som veľmi mladá, ešte som nemala ani dvadsať rokov. Nebola som ešte celkom dospelá. Ospravedlňuje to moju prílišnú dôverčivosť? Rada by som verila, že áno, aspoň by som sa menej obviňovala. A lepšie by ste pochopili obrovské chyby, ktorých som sa dopustila. Nepochybne ma budete považovať za veľmi naivnú. Možno dokonca hlúpu. Poviete si, že som stratila akúkoľvek súdnosť. Niektorí mi budú vyčítať, že som sa dala ponižovať, iní zasa, že som zle chránila svoju dcéru, napokon sa nájdu aj takí, čo si povedia, že som dostala to, čo som si zaslúžila. Všetky tie výčitky som si už nespočetne často adresovala sama sebe.

Candice Cohenová-Ahninová sa nikdy nevenovala písaniu, no jej kniha prekvapila, zaujala, mnohých šokovala. Príbehom Vráťte mi moju dcéru , ktorý napísala v spolupráci s novinárom Jeanom-Claudom Elfacssim, chcela upriamiť pozornosť verejnosti, úradov a polície na prípad násilného zadržiavania jej dcéry Haye kráľovskou rodinou Al-Saud v Saudskej Arábii. Candice zomrela 16. augusta 2012 v Paríži za nejasných okolností, deň po tom, čo ju našli ležať vo vchode jej bytu v bezvedomí. Vyšetrovanie prípadu dodnes nie je uzavreté…

Prečítajte si prvé strany z novinky Vráťte mi moju dcéru :

Prológ
Skôr než vám porozprávam svoj príbeh a príbeh mojej dcéry Haye, ktorá má dnes desať rokov, musím uviesť nasledujúce: šialene, vášnivo som milovala muža, o ktorom vám budem rozprávať v tejto knihe. Láska k nemu ma živila dlhé roky. Žila som preňho, žila som ním. Bol to cestovateľ,, a aby som mohla voľne chodiť za ním všade po svete, prerušila som štúdium. Aby som mu bola vždy poruke, súhlasila som, že nebudem chodiť do práce a že budem finančne závislá od neho. Áno, milovala som toho muža. Rozmaznávala som ho, chcela som byť jeho milenkou, priateľkou, sestrou. Aby som si ho udržala, zo strachu, že ho stratím, súhlasila som so všeličím, o čom som si nikdy nemyslela, že to budem schopná akceptovať. Aj ten muž ma hlboko miloval, dodnes som o tom presvedčená. Dal mi najkrajší dar na svete: moju dcéru.
A potom mi ju zobral.
Keď som ho stretla, bola som veľmi mladá, ešte som nemala ani dvadsať rokov. Nebola som ešte celkom dospelá. Ospravedlňuje to moju prílišnú dôverčivosť? Rada by som verila, že áno, aspoň by som sa menej obviňovala. A lepšie by ste pochopili obrovské chyby, ktorých som sa dopustila. Pri čítaní týchto stránok ma nepochybne budete neraz považovať za veľmi naivnú. Možno dokonca hlúpu. Poviete si, že som stratila akúkoľvek súdnosť. Niektorí mi budú vyčítať, že som sa dala ponižovať, iní zasa, že som zle chránila svoju dcéru, napokon sa nájdu aj takí, čo si dokonca možno povedia, že som dostala, čo som si zaslúžila. Všetky tie výčitky som si už nespočetne často adresovala sama sebe. Dlho som v sebe nosila pocit viny, lenže energia, ktorú musím každý deň vkladať do boja, je príliš vzácna, aby som ju zbytočne míňala. Dnes je mojím jediným cieľom konečne získať späť svoje dieťa: veď prešli tri roky, čo mi ju uniesli.

Zdroj: Bux.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM