Barbara Dallosová Kultúra

Tipy, ako si ozvláštniť najbližšie dni: Čo zažiť v Žiari a okolí?

Či už si radšej vychutnáte koncert alebo adrenalínový turistický výstup, tento týždeň sa nudiť nebudete. Prinášame niekoľko tipov, kam si vyraziť v novom týždni.

Ilustračný obrázok k článku Tipy, ako si ozvláštniť najbližšie dni: Čo zažiť v Žiari a okolí?
Zdroj: TASR

Súťaž v kopaní jedenástok

streda, Nevoľné
Súťaž v kopaní jedenástok má v Nevoľnom pri Kremnici dlhoročnú tradíciu a obľube sa teší nielen u domácich. Súťaž nesie podtitul ,,šanca pre každého", zapojiť sa teda môže ktokoľvek, kto si trúfne. Nie je nič výnimočné, že si kop na bránu skúsia aj skôr narodení, či naopak, nádejné futbalové talenty zo školských lavíc.

Letný deň na Skalke

streda od 11:00 hod., Skalka – bežecký štadión Rudolfa Čilíka
Letný deň plný súťaží a hier pre deti aj dospelých. Návševníkov čaká jazda na kolobežkách, chodúle, lukostreľba, zorbing a mnoho ďalšieho…

Kreatívna knižnica

štvrtok od 10:00 hod., Knižnica J.Kollára, Kremnica
Kremnická knižnica pripravila pre všetky deti na tvorivé dielne počas celých letných prázdnin. Prvá z nich sa koná už tento štvrtok a vítaný je každý, kto má chuť tvoriť.

KINOTIP: Transformers: Posledný rytier

štvrtok o 19:00 hod., Kino Hron, Žiar nad Hronom
Vodca Autobotov Optimus Prime zmizol. Svet zmieta zúrivá vojna medzi ľuďmi a ostatnými Transformermi. V poradí piaty film legendárnej série Transformers priamo nadväzuje na štvrtý diel, ktorý niesol podtitul Zánik…

BachTribute festival

štvrtok až sobota o 19:00 hod., Kostol sv. Kataríny, Banská Štiavnica
Ďalší ročník festivalu BachTribute Pocta Bachovi chce priniesť poslucháčom ďalší rozmer v počúvaní klasickej hudby.

Volnij Don: Piesne donských kozákov

piatok 19:00 hod., Letný pavilón Námestie MS, Žiar nad Hronom
Sólisti Donského kozáckeho chóru Grigorij POLOVINKA (bajan, spev), Alexander DŽALAŠOV (balalajka, spev, perkusie), Aljona NIKULIČEVA (spev, tanec) a Polina DOLGOPJATOVA (spev, tanec) s koncertným programom zostaveným z autentických kozáckych a známych ruských piesní sa vracajú do Žiaru.

Nočný výstup na Sitno

z piatka na sobotu (7. – 8.6.)
Počas nastávajúceho víkendu sa turisti opäť vydajú na Sitno netradične, a to v noci. Štartuje sa o jednej v noci od Počúvadlianskeho jazera, nasleduje nočné otvorenie chaty A.Kmeťa a odborná prednáška z histórie Sitna. Za východu Slnka začnú turisti z vrchu zostupovať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM