Barbara Dallosová Rôzne Správy

Tipy pre Žiarčanov: Čo všetko prinesie nový týždeň?

Štartujúci júnový týždeň sa bude niesť nielen v znamení cyklistického šampionátu. Aha, čo sa bude dať zažiť v meste a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Tipy pre Žiarčanov: Čo všetko prinesie nový týždeň?
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Kortina

utorok o 18:00 hod., Akropola Kremnica
Hudobná skupina Kortina v kremnickej Akropole. Hosťami programu budú Silvia a Peter Klimentovci.

Detské dni sv. Huberta

streda, Kaštieľ a múzeum vo Svätom Antone
V areáli svätoantonského kaštieľa strávi záver školského roka hravou formou viac ako 1700 detí. Detská verzia poľovníckych dní láka na bohatý program.

KINOTIP: Pobrežná hliadka

streda o 19:00 hod., Kino Hron, Žiar nad Hronom
Pobrežná hliadka sa stala fenoménom a jedným z najúspešnejších seriálov v televíznej histórii. Nová Pobrežná hliadka sa ale tej starej veľmi nepodobá. Je to priama akčná komédia, v ktorej nie sú svätí ani utopenci.

Majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike 2017 a sprievod. program

štvrtok až nedeľa, Žiar nad Hronom
Majstrovstvá susedných republík v cestnej cyklistike zavedú do Žiaru cyklistické esá ale aj tisíce návštevníkov. Vychutnať si môžete samotné preteky aj niektoré z vystúpení, ktoré ponúka sprievodný program.

Strunobranie 2017

štvrtok až sobota, Nová Baňa, amfiteáter pri tajchu
Po niekoľkoročnej odmlke v Novej Bani uskutoční obnovená celoštátna súťažná prehliadka neprofesionálnych hudobných skupín a sólistov Strunobranie 2017. Hlavným cieľom podujatia je umožniť neprofesionálnym talentovaným hudobníkom, najmä z oblasti folku, jazzu, či rocku, koncertovať pred odborníkmi i širokou verejnosťou. Podujatie sa začne 22. júna registráciou a potrvá do 24. júna. Konať sa bude v amfiteátri pri jazere Tajch a zúčastnia sa ho najlepší neprofesionálni slovenskí interpreti.

Medzinárodný festival Petra Michalicu – Hudba pod diamantovou klenbou

piatok o 19:00 hod., Kremnica
Séria koncertov nesúca meno známeho kremnického virtuóza bude prebiehať v júni aj júli. V júni to budú celkom tri koncerty. Tento piatok sa môžeme tešiť na Classic and Folk s Petrom Fingerom (fingerstyle gitara) a maestrom Michalicom na husliach.

Jeho jasnosť Slnko

piatok o 20:00 hod., Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella, Žiar nad Hronom
Tajomstvá vzniku Slnka, schopnosti vytvárať ohromnú energiu či podstatu búrlivých procesov v jeho vnútri, na povrchu i okolí odhalí audiovizuálny film vo Hviezdnej sále. Program doplní znázornenie aktuálnej oblohy pomocou planetária so sprievodným slovom lektora a za priaznivých poveternostných podmienok nasleduje pozorovanie objektov večernej oblohy astronomickým ďalekohľadom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM