Barbara Dallosová Kultúra

Tisíce ľudí v uliciach Kremnice: Organizátori sú s gagmi spokojní, padlo i prvé info o ďalšom ročníku!

Inokedy pokojné mestečko s pár tisíc obyvateľmi sa tradične koncom augusta zaplní davmi. Vďaka festivalu Kremnické gagy bolo v meste živo i tento rok. Koľko návštevníkov napočítali?

Ilustračný obrázok k článku Tisíce ľudí v uliciach Kremnice: Organizátori sú s gagmi spokojní, padlo i prvé info o ďalšom ročníku!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Jubilejný, 35. ročník Kremnických gagov je za nami. Festival humoru a satiry, nad ktorým tento rok držal patronát Bolek Polívka, ovládol Kremnicu posledný augustový víkend (28.8. – 30.8.). Trom gagovým dňom vyšlo slnečné počasie, v poobedných hodinách miestami až pekelné.

Čítajte tiež: Návštevníci gagov vs. trópy: Niektorí našli osvieženie tieni, iní rovno vo fontáne! FOTO

Ako pre portál Žiar 24 uviedol organizátor Ján Fakla, z hľadiska návštevnosti bol festival porovnateľný s minulými ročníkmi, no silná bola najmä sobota. ,,Odhadujeme, že počas troch dní sa v Kremnici zabávalo okolo 11 000 ľudí, aj keď presné číslo sa zistiť nedá. Záujem bol najmä o bardov českého a slovenského humoru B. Polívku M. Lasicu, ale aj o hedlinera festivalu Y2D production: LEO," bilancuje Fakla.

Ako potvrdil hlavný organizátor festivalu, Kremnické gagy so štvorčíslím 2016 sa určite konať budú. Známy je už i dátum. ,,Budúci ročník sa uskutoční opäť v posledný augustový víkend, teda 26.-28. augusta 2016," ubezpečil Fakla.

Podľa Faklu jubilejný ročník nič nepredvídateľné nepriniesol. Jediný moment, ktorý by sám nazval prekvapením, bol pozitívny. ,,Bolo to veľké nasadenie 35 hercov o.z. Červený nos CLOWNDOCTORS, ktorí si naštudovali s pomocou ukulele hymnu festivalu bravúrnym spôsobom a na otvorení prekvapili aj Bolka Polívku," spomína. Ako na záver dodal, organizáciu festivalu pripravuje tím ľudí celý rok tú tohtoročnú považuje za dobre zvládnutú.

Kremnické gagy ukončil nedeľný galavečer, na ktorom sa rozdávali ocenenia. Kto si tento rok odniesol Grand Prix, teda absolútnu cenu festivalu, kto nelichotivú Trafenú hus a kam putovali ostatné ceny, sme písali TU.

Čítajte tiež:

Obrovská pocta pre Kremnicu: Gagy sú podľa expertov jedným za najlepších festivalov v Európe

35. ročník Kremnických gagov OBRAZOM: Festival humoru a satiry otvoril nenapodobiteľný Bolek Polívka

Vydarené a poriadne horúce: Kremnické gagy 2015 našim objektívom
20
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM