Barbara Dallosová Rôzne Správy

TOP 10 nevšedných mien: Najodvážnejšie výbery žiarskych rodičov za posledné roky

Niektorí Žiarčania narodení v uplynulých rokoch zrejme svojich menovcov tak ľahko nestretnú. Rodičia siahali aj po netypických menách.

Ilustračný obrázok k článku TOP 10 nevšedných mien: Najodvážnejšie výbery žiarskych rodičov za posledné roky
Zdroj: TASR

Fantázii sa medze nekladú a dnešné deti už nenosia len mená svojich otcov. Rodičia sa často neváhajú inšpirovať napríklad zahraničnými kalendármi. V uplynulých rokoch žiarski rodičia siahali pri výbere mien pre bábätká ako po slovenskej klasike, tak i po menách, ktoré priniesli trendy.

V roku 2017 sa podľa informácií od Eriky Rajčanovej z oddelenia evidencie obyvateľstva Mestského úradu narodilo v Žiari nad Hronom celkom 193 detí, z toho 107 chlapcov a 86 dievčat. Najobľúbenejšími rodičovskými výbermi boli Adam medzi chlapcami a Hana medzi dievčatami.

V uplynulom roku sa objavili aj kuriózne výbery, a to medzi dievčenskými menami. Dievčatká dostali mená Theresa či Tea Priyanka.

Nie celkom všedné mená dostávali malí Žiarčania aj v roku 2016. Medzi chlapčenskými menami neunikol pozornosti Nino, na svet prišli aj dievčatá s menami Elin, Cataleya a Chiara. Rok 2015 priniesol priehrštie netypických chlapčenských mien. Narodili sa napríklad Eduardo, Benn, Florián a Matteo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM