Barbara Dallosová Správy

Top 5 tém týždňa: Čo Žiarčanov najviac zaujalo?

Počas týždňa sme vám priniesli niekoľko zaujímavých tém. Niektoré však zarezonovali viac než iné. Toto je prehľad tých najčítanejších.

Ilustračný obrázok k článku Top 5 tém týždňa: Čo Žiarčanov najviac zaujalo?
Zdroj: Dnes24.sk

Medovníčky od výmyslu sveta

Mladá mamina na materskej z Kremnických Baní pestuje naozaj krásnu tradíciu. Pečie medovníky. Piekla už pre všelikoho, jeden z jej výtvorov nedávno spravil radosť aj prezidentovi Andrejovi Kiskovi. Pomocnú ruku neraz podajú aj ratolesti, niekedy ale narobia viac škody ako úžitku :) Tento týždeň sme vám okrem iného priniesli rozhovor s mamou štyroch detí, ktorá dokazuje, že medovníčky nie sú iba sladkosti.

Spomienky na maturity

Práve v uplynulých dňoch vládol na Slovensku maturitný ošiaľ. Hoci mnohí si za zelený stôl sadajú so srdcom v krku, po rokoch už väčšina ľudí spomína na maturitné časy len s úsmevom. My sme sa na spomienky na skúšku dospelosti pýtali známych ľudí z nášho mesta.

Čučoriedkový sad kúsok od mesta

Miesto, o ktorom možno počujete po prvý raz. Na novobanských svahoch neďaleko centra mesta sa nachádza viac ako hektárový čučoriedkový sad. Rastlinám, ktorým sa pripisujú vzácne liečivé účinky, sa tu darí najmä pre kyslosť tunajšej pôdy. A zvládnu aj výkyvy počasia.

Fotka zo sídliska hitom internetu

Sociálnymi sieťami sa začala fotografia zo štiavnického sídliska šíriť raketovou rýchlosťou. Nečudo. Záber zachytáva zvláštny výjav – kravy prechádzajúce sa pomedzi paneláky. Pod príspevkom s výstižným popiskom ,,Slunce seno Drieňová" pribudlo za jediný deň vyše tisíc lajkov a viac než stovka pobavených užívateľov ho zdieľala.

Dobové inzeráty

Stránky turistického sprievodcu s názvom Kremnica a okolie, ktorý vyšiel v roku 1931, ukazujú, ako obchodníci, remeselníci či hostinskí lákali turistov do svojich zariadení. Sprievodca napríklad radí, kde nájdete najľavnejšie kapesné lekárničky či najkvalitnejšie podošvy, láka na výdatnú domácu stravu u Otílie Janovskej, alebo do vychýrenej Ozdravovne Dr. Kleina.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM