Barbara Dallosová Basketbal Šport

Toto potrebovali ako soľ: Žiarski basketbalisti majú dôvod oslavovať!

Žiarčania dostali šancu na reparát a na domácej palubovke bojovali o vytúženú výhru zubami nechtami.

Ilustračný obrázok k článku Toto potrebovali ako soľ: Žiarski basketbalisti majú dôvod oslavovať!
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

Muži zo žiarskeho MŠK BK majú dôvod na radosť. Po nedávnej sérii neúspechov zakončenej prehrou s Banskobystričanmi sa chopili šance na reparát a na domácej palubovke to natreli súperom z východu.

Ako opisuje tréner Karol Kučera, Žiarčania v dôležitom zápase ukázali svoju šikovnosť už na začiatku, keď v prvej štvrtine trafili všetko, čo zodvihli na kôš, či už spod koša alebo z perimetra. Skóre nechali naši basketbalisti vyskočiť až na 30 bodov.

Hoci v druhej štvrtine Prešov Svit ,,B" postupne vyrovnal hru, Žiarčania nestratili bojovnosť. ,,V tretej štvrtine sme mali problém s riešením pickandrolu hlavne v obrane a dostávali sme z tejto kombinácie ľahké koše. Po vystriedaní viacerých variantov obrany sme opäť naskočili do zápasu, ktorý sa už potom v štvrtej štvrtine dohrával vo vyrovnanej hre," opisuje dramatický priebeh hry Kučera.

V úplnom závere trafili Kučerovi zverenci dôležitú trojkovú strelu a zabezpečili si šesťbodový náskok, ktorý už s menšími problémami udržali až do samotného záveru. ,,Dosiahli sme tak dôležité víťazstvo, ktoré nás udržalo v hre o postup do prvej šestky. Rozhodujúci zápas odohráme už na konci tohto týždňa v Lučenci, víťaz zápasu si zabezpečí účasť v skupine o prvé až šieste miesto," dodáva tréner neskrývajúc spokojnosť.

Výsledok

  • MŠK BK Žiar nad Hronom – Prešov Svit „B“ 84 : 82 (30:22, 41:37, 65:67)
  • Body: Dolník 22, Vrtík 16, Obert 13, Supuka 12, Oravec 11, Fábry 6, Páleník 4
  • Hrali: Medveď, Pavol, Skladan
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM