Barbara Dallosová Rôzne

Toto tu nebolo už 300 rokov: V našom regióne sa narodilo vzácne zvieratko! FOTO

Prírastok, ktorý sa dá bez preháňania nazvať unikátnym. Mláďatko, aké prišlo na svet v neďalekom Zveroparku, sa na našom území nenarodilo už stovky rokov.

Ilustračný obrázok k článku Toto tu nebolo už 300 rokov: V našom regióne sa narodilo vzácne zvieratko! FOTO
Zdroj: TASR

Zveropark na Revišťskom Podzámčí pri Žarnovici hlási prírastok. A nie hocijaký. Zveropark v našom regióne je domovom rôznych druhov zvierat, medzi nimi i losov mokraďových. A práve losia rodinka sa rozrástla o mláďatko. Losíčatá sa pritom na Slovensku nerodia bežne, ba ani výnimočne. Ide teda o skutočnú raritu.

,,Narodilo sa 18. mája dvom losom, ktorí sú obyvateľmi Zveroparku, je to samec Hans z Nórska a losica Gigi. Je to prvé losíča narodené na Slovensku po približne 300 rokoch," vysvetľuje Zdenka Olšanská zo Zveroparku.

Drobec, ktorý zatiaľ nedostal meno, je podľa Olšanskej zdravé a hravé mláďatko: ,,Pri pôrode sa nevyskytli žiadne problémy a nie sú ani teraz. Losíčatko je zdravé, hravé a vymýšľa,"

Hoci losíča srší energiou, ešte stále je krehké a potrebuje svoj režim a pokoj. Ako avizovala Olšanská, losí prírastok si budú môcť návštevníci pozrieť od 1. júla.

Zveropark leží priamo v prírode a okrem mohutných losov tu návštevníci môžu uvidieť napríklad aj muflóny, kunu skalnú, daniela škvrnitého, diviaka či maru stepnú. Zveropark je zameraný na vzdelávanie a spoznávanie prírody a určený je najmä pre rodiny s deťmi. Deti si niektoré druhy zvierat môžu dokonca chytiť alebo si ich pritúliť.

Vzácny prírastok: Losie mláďatko zo Zveroparku
5
Galéria
Zdroj: Zveropark
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM