Martin Károly Od Vás

Vaše fotky z fašiangovania: V Lutile to potiahli až dva dni!

Naša výzva na posielanie foto záznamov z pravých dedinských fašiangov na seba nenechala dlho čakať. Lutilčania sa pochválili, že u nich trvajú fašiangy až dva dni. Pozrite si foto...

Ilustračný obrázok k článku Vaše fotky z fašiangovania: V Lutile to potiahli až dva dni!
Zdroj: Dnes24.sk

Ľudia sa stále vedia baviť. Presvedčili nás o tom aj Lutulčania. „Už niekoľko rokov sa v Lutile fašianguje 2 dni, v poslednú sobotu a nedeľu. V sobotu prejde obcou sprievod rôznych masiek, tohto roku s 2 harmonikármi, predchádzajúce roky s dychovkou,“ opisuje pravý dedinský fašiang Eva Hromádková z Lutily. Zamaskovaní tancujú spoločne s obyvateľmi dedniny, tak ako pred stáročiami.

Program pokračuje aj na druhý deň. "Členky občianskeho združenia Lutilienka aj s ďalšími dobrovoľníkmi každý rok pripravujú rôzne humorné scénky s rôznymi tancami. Túto nedeľu bola „Partička“, Kubko a Maťko“, pani Mária, chrobáci, úradníci stavebného úradu, a tiež doktor a pacient, dodáva ďalej Hromádková z Lutily púri Žiari nad Hronom.

Choreografiu a nácvik tancov s dievčatami a mužmi pripravila Mgr. Eva Lásková na scénický tanec Lord of the dance. Po programe je tradičné pochovanie basy a potom zábava pri dychovej hudbe Lutilke.

Pošlite nám ďalšie tipy

Chcete sa aj vy stať reportérmi žiar24? Pošlite nám tipy alebo fotky na adresu karoly@global24.sk. Radi ich uverejníme s vašim menom.

Takto sa napríklad fašiangovalo v Hornej Vsi: OBRAZOM: Takto sa fašianguje na dedine…

Text a foto: Eva Hromádková

Fašiangy v Lutile
40
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM