Martin Károly Iné športy

Tragédia najlepšieho jazdca Žarnovice: Plochodrážnik Duh (†23) neprežil haváriu!

Žarnovický Speedway klub stratil v Argentíne svojho najlepšieho pretekára. Matija Duh podľahol vážnym zraneniam po havárii na Majstrovstvách Argentíny.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia najlepšieho jazdca Žarnovice: Plochodrážnik Duh (†23) neprežil haváriu!
Foto: Martin Károly

Mal veľmi vážne zranenia. Diagnostikovali sme fraktúru lebky a vnútrolebečné krvácanie a fraktúru stehennej kosti. Všetky jeho zranenia spôsobovali stále ďalšie a ďalšie komplikácie,“ konštatuje MUDr. Martin Alonso, lekár nemocnice Penna pre noviny.sk.

A vážnym zraneniam napokon pretekár aj podľahol. 23-ročný Matija Duh sa stal najlepším jazdcom Speedway clubu Žarnovica. Vlani svojmu tímu dopomohol k víťazstvu na Jadranskej lige. Viac sa dočítate TU: Plochá dráha: Slovensko dalo Slovinsku na frak!

Matija, skvelý človek a dobrý kamarát, ktorý vždy rád pomohol Žarnovici nielen ako jazdec v lige, ale aj na rôznych iných akciách,“ uvádza Martin Búri, manažér speedway klubu na ich oficiálnej stránke. Viac TU: www.speedwayclub.sk

Srdce pretekára dotĺklo v nedeľu 3. februára. O deň neskôr sa Žarnovičania symbolicky rozlúčili s priateľom na zádušnej svätej omši v Kostole Sv. Petra a Pavla.

Tragédia najlepšieho jazdca Žarnovice: Plochodrážnik Duh (†23) neprežil haváriu!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM