Martin Károly Krimi

Tragédia v rekreačnom stredisku: V jazere sa utopil Roman (†46)!

Bolo už po 18-tej hodine, keď sa do vody za topiacim Romanom vrhol jeden z návštevníkov. Dýchanie z úst do úst, pumpovanie srdca, ba ani adrenalínové injekcie už Romanovi nepomohli. Zomrel pri prevoze sanitkou.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia v rekreačnom stredisku: V jazere sa utopil Roman (†46)!
Zdroj: Webnoviny.sk

Známe rekreačné stredisko pri Novej Bani sa stalo osudným pre 46-ročného Romana. „Bola tam skupinka mladíkov. Dvaja z nich sa išli kúpať a robili pritom veľký krik. Boli v strede jazera, zrazu stíchli, čo bolo podozrivé môjmu synovi,“ opisuje tragickú udalosť Anna z Novej Bane.

Dráma pri jazere

Ten sa podľa jej rozprávania spolu s ňou vrhol do jazera. Jeden z dvojice podľa nej len potichu, z posledných síl, šepkal o pomoc, druhý už bol v bezvedomí. „Môj syn ho chytil a plával s nim k brehu. Keď mu došli sily, prebrala som ho ja, ale trvalo to najmenej 5 minút. Vytiahli sme ho na breh a dávali sme mu prvú pomoc, aj jeden z jeho kamarátov,“ pokračuje ďalej Anna. Tragédia sa odohrala v piatok 26. júla.

Celý čas sa ho snažili oživiť. Podľa Anny však už nič nezaberalo. Medzi tým niekto zavolal sanitku. Podľa svedkyne udalosti, sanitka prišla až po pol hodine. „Záchranári ho nakoniec oživili pomocou prístrojov,“ dodáva Anna. Roman však podľa našich informácií zomrel pri prevoze do žiarskej nemocnice.

Sanitka až zo Žiaru

Prípad bol hlásený o 19:10 hod. O 19:35 už bola na mieste záchranka zo Žiaru nad Hronom,“ konkretizuje Boris Chmel, hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky. Táto posádka bola podľa hovorcu jediná voľná a najbližšia. „Novobanská posádka bola na výjazde od 18:48 hod. do 20:30 hod., žarnovická zas od 18:18 do 20: 05 hod.,“ vysvetľuje Chmel, prečo neprišla posádka z neďalekej Novej Bane.

Podľa polície bola v prípade nariadená súdna pitva. „Začíname trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Obhliadajúci lekár na mieste povedal, že je to bez cudzieho zavinenia,“ dodáva k prípadu Petra Vašková, krajská policajná hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM