Barbara Dallosová Krimi Správy

Tragická nehoda pri Lehôtke: Dvaja mŕtvi (†59, †83), čo sa presne stalo? FOTO

Smrť opäť kosila na našich cestách. Zrážku kamióna s osobným autom podľa polície neprežili dvaja ľudia.

Ilustračný obrázok k článku Tragická nehoda pri Lehôtke: Dvaja mŕtvi (†59, †83), čo sa presne stalo? FOTO
9
Galéria

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, polícia v Žiari nad Hronom vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v pondelok (19.12.) o 16:18 hod. na ceste I/65 v katastri obce Lehôtka pod Brehmi.

K dopravnej nehode podľa slov hovorkyne došlo tak, že vodič (55) nákladiaka z okresu Čadca šiel v smere z Ladomerskej Viesky do Hliníka nad Hronom a pri Lehôtke pod Brehmi minul privádzač na rýchlostnú cestu R1, kam mal v úmysle odbočiť.

,,V snahe vrátiť sa k nemu naspäť približne po 0,7 kilometri sa začal s vozidlom otáčať cez odpočívadlo v pravo pri ceste a vchádzať naspäť na cestu. V tom čase šiel v smere od Ladomerskej Viesky na Hliník nad Hronom Žiarčan (59) na Forde Focus. Tomuto vozidlu kamionista návesom vytvoril prekážku cez celú šírku jazdného pruhu a časť odpočívadla, do ktorej vodič vozidla Ford vo svojom jazdnom pruhu čelne narazil," opisuje Faltániová.

Ako dodala hovorkyňa, vodič Fordu utrpel pri nehode zranenia, ktorým na mieste podľahol a vo Forde sa zranili aj dve spolujazdkyne, žena (83) z Hliníka nad Hronom bola so zraneniami prevezená do nemocnice v Banskej Bystrici, kde zraneniam podľahla.

,,Druhá spolujazdkyňa, 62-ročná žena z Hliníka nad Hronom utrpela zranenia, z ktorých sa bude liečiť viac ako mesiac. Škoda na vozidlách je odhadnutá na 7 000 eur. Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom začal trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví a prečin usmrtenie," dodala Faltániová s tým, že do vyšetrovania bude pribratý aj znalec s odboru cestnej dopravy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM