Barbara Dallosová Krimi Krimi

Tragická smrť Kotlebovho poslanca Ondreja Bindera (†46): Polícia vysvetľuje presné okolnosti nehody

Dopravná nehoda na našej ceste, pri ktorej vyhasol život vodiča. Podľa ĽSNS je obeťou havárie poslanec Ondrej Binder. Polícia opisuje, čo sa na mieste tragédie stalo.

Ilustračný obrázok k článku Tragická smrť Kotlebovho poslanca Ondreja Bindera (†46): Polícia vysvetľuje presné okolnosti nehody
Zdroj: TASR

Ako pre TASR potvrdil poslanec NR SR (ĽSNS) a riaditeľ Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja Milan Uhrík, obeťou nehody v obci Banská Belá bol poslanec NR SR za stranu Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Ondrej Binder. Prvé informácie o dopravnej nehode sme vám priniesli TU.

Prešiel do protismeru

Podľa polície došlo k nehode krátko po desiatej ráno (13.5.) na ceste 1/51 v smere z Banskej Belej do Banskej Štiavnice.

,,Vodič Ondrej (46) viedol vozidlo Škoda Octavia a po prejdení mierne pravotočivej zákruty prešiel do protismeru, kde bočne narazil do zvodidiel a následne pravou prednou časťou auta narazil do Seatu Leon, ktorý šiel v protismere," opisuje udalosť krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

Ako pokračovala, vodič Octavie zostal v aute zakliesnený, privolaná lekárska pomoc ho ešte resuscitovala, ale následne konštatovala smrť a u tohto vodiča bola nariadená súdna pitva. Alkohol u vodiča Seatu podľa polície zistený nebol.

,,Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania. Na mieste bol prítomný aj znalec z odboru cestnej dopravy," uzavrela na teraz hovorkyňa s tým, že škoda na vozidlách bola predbežne odhadnutá na 5 000 eur.

Prečítajte si aj: Zmena v zložení Národnej rady: Tragicky zosnulého poslanca Bindera by mal nahradiť Brezňan!

Ondrej Binder

Ondrej Binder sa narodil 11. apríla 1970 v Banskej Štiavnici. Stredoškolské vzdelanie so špecializáciou na stolárstvo a drevárstvo nadobudol na Strednom odbornom učilišti drevárskom vo Zvolene. Pôsobil ako konateľ stavebno-stolárskej firmy Binder, s.r.o.

Od roku 1991 podporoval množstvo verejných, kultúrnych a športových aktivít v obci Svätý Anton, neskôr aj na úrovni okresu Banská Štiavnica. Pričinil sa o vznik viacerých občianskych združení, ktoré svojou činnosťou podporujú zdravý životný štýl detí a mládeže. Za najvýznamnejšie možno považovať iniciovanie vzniku Komisie športu a mládeže Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), ktorej členmi sú poslanci regionálneho parlamentu BBSK.

V roku 1994 vstúpil do politiky ako člen Kresťanskodemo­kratického hnutia (KDH). V rokoch 1994 – 2002 bol poslancom obecného zastupiteľstva v obci Svätý Anton a v rokoch 1998 – 2000 zastával post zástupcu starostu tejto obce. Ako poslanec regionálneho parlamentu BBSK za okres Banská Štiavnica pôsobil v rokoch 2005 – 2008.

V parlamentných voľbách 5. marca 2016 kandidoval za Kotlebovu Ľudovú stranu Naše Slovensko (ĽS NS) s číslom sedem. Pôsobil vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) pre kultúru a médiá.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM