Marcel Páleš Krimi

Tragická zrážka v Žiari: Vodič autobusu usmrtil chodkyňu, toto je jeho trest!

Vodič (62) autobusu to už má zrátané. V Žiari nad Hronom viedol autobus Karosa a pri odbočovaní vľavo neskoro zareagoval na ženu, ktorá prechádzala po vyznačenom priechode pre chodcov.

Ilustračný obrázok k článku Tragická zrážka v Žiari: Vodič autobusu usmrtil chodkyňu, toto je jeho trest!
Zdroj: Webnoviny.sk

Trest dva roky odňatia slobody podmienečne za dopravnú nehodu, na následky ktorej zahynula 72-ročná chodkyňa, potvrdil v utorok odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 62-ročného Matúša zo Žiaru nad Hronom.

Tragická zrážka sa stala v auguste 2010 v Žiari nad Hronom. Vodičviedol autobus Karosa a pri odbočovaní vľavo neskoro reagoval na chodkyňu, prechádzajúcu po vyznačenom priechode pre chodcov. Zachytil ju ľavou prednou časťou vozidla a dôchodkyňa spadla.

Pri zrážke utrpela zranenia, ktorým podľahla po prevoze do nemocnice. Okresný súd v Žiari nad Hronom uznal vodiča za vinného z prečinu usmrtenia z nedbanlivosti a uložil mu trest odňatia slobody na dva roky s podmienečným odkladom výkonu na tri roky. Zároveň mu zakázal na tri roky viesť motorové vozidlá.

Voči rozsudku sa odvolal prokurátor i obžalovaný. Žalobca požadoval prísnejší trest vzhľadom na následky. Vodič žiadal vec vrátiť na doplnenie dokazovania, pretože podľa neho sa vyskytli viaceré rozpory. Odvolací senát prokurátorovi nevyhovel a ponechal pôvodný trest, vrátane zákazu šoférovania, ktorý označil za primeraný.

Čiastočne vyhovel vodičovi v časti o náhrade škody a pozostalých s ich nárokom odkázal na občianske súdne konanie. Podľa odvolacieho súdu na tragickej nehode sa podieľal vodič aj nebohá chodkyňa. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM