Martin Károly Rôzne

Tretí ročník s takmer poltisícovou účasťou

Takmer 500 ľudí sa zúčastnilo tretieho ročníka Dňa otvorených dverí v areáli akciovky Technické služby. Deti, ale aj ich rodičia si mohli vyskúšať triedenie odpadu, či lezenie na 7 metrovú lezeckú stene. Pozrite si video.

Uplynulú sobotu (9.júna 2012) sa uskutočnil už tretí ročník Dňa otvorených dverí odpadového hospodárstva v Žiari nad Hronom. Aj napriek nie veľmi priaznivému počasiu spoločnosť starajúcu sa o odpady navštívilo takmer päťsto ľudí.

Naším prvoradým cieľom bolo priblížiť prácu smetiarov širokej verejnosti, no na druhej strane sme pre ľudí a predovšetkým pre deti chceli pripraviť nezabudnuteľný zážitok,“ začína opisovať riaditeľka spoločnosti Technické služby – Žiar nad Hronom, a.s. (TS-ZH, a.s.), Zuzana Gallová dôvody, prečo sa i po tretíkrát pustili do organizácie Dňa otvorených dverí.

[size=14][color=#cc0000]­Tombola zadarmo[/color][/si­ze] TS-ZH, a.s. svoje brány otvorila presne o jednej popoludní. Návštevníci hneď pri vchode dostali náramok so zlosovateľným číslom v tombole: „Aj takýmto spôsobom sme chceli prilákať ľudí,“ hovorí ďalej riaditeľka. Hlavnou cenou bol kávovar, no účastníci podujatia mohli získať i mikrovlnnú rúru či celodennú poukážku do aquaparku pre celú rodinu.

[size=18]POZRITE SI VIDEO, AKO TO V AREÁLI VYZERALO![/size]

[size=14]Súťaže o zaujímavé ceny pre každého[/size] „Počas celého dňa sme mali pre našich najmenších, ale aj pre ich rodičov pripravený bohatý program,“ prezrádza Gallová. Deti rôznych vekových kategórii dostali od pracovníčok spoločnosti kartičky, s ktorými absolvovali sedem stanovíšť, za každú splnenú úlohu následne dostali pečiatku: „Po zvládnutí všetkých úloh a zaplnení kartičky pečiatkami, dostali za odmenu hračku,“ pokračuje v rozprávaní riaditeľka. Okrem toho sa v stanovených časových intervaloch konali súťaže na lezeckej stene, v pílení dreva, či v pití piva.

Do aktivít sa zapájali najmä deti, ale i dospelí,“ vysvetľuje ďalej Gallová. Pre starších bola asi najzaujímavejšia súťaž v pití piva, pre deti zas preteky na lezeckej veži. Veľký úspech mal i beh v trojgatiach. Keď k tomu všetkému pripočítame celodenné súťaže o Naj EKO výrobok vyrobený v tvorivej dielni, či o Najlepšieho riešiteľa kvízu o TS-ZH, a.s., návštevníci sa naozaj nenudili.

[size=14][color=#cc0000]­Takmer poltisícová účasť[/color][/si­ze] Celý areál spoločnosti bol naplno využitý. Pred vchodom na tráve sa záujemcovia mohli povoziť na koňoch a deti zas vyskákať na nafukovacej atrakcii. Dominantou dvora zas boli autá, lezecká stena a tematicky rozdelené garáže – info centrum, tvoriva dielňa, detský kútik a bufet. Návštevníci mali taktiež prístup do dotrieďovacej haly.

Celkovo nás navštívilo približne päťsto ľudí, čo bolo nad naše očakávania. Všetkým návštevníkom ďakujeme a zároveň dúfame, že sa im u nás páčilo,“ uzatvára Gallová.

[color=#cc0000]­Súvisiace články [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.129721_Dol­notrnavcania-lamu-rekordy!-Separuju-ako-o-zivot---]Dolnotrnávčania lámu rekordy! Separujú ako o život…[/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.125567_Tech­nicke-sluzby-ocenili-najlepsie-separujuce-obce]Technické služby ocenili najlepšie separujúce obce[/link]

Tretí ročník s takmer poltisícovou účasťou
1
Galéria
dod ts fff
38
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM