Barbara Dallosová Krimi

Tri roky od verejnej popravy Mareka Rakovského (†29): Vrah je stále na slobode

Deň, na ktorý Žiarčania spomínajú s hrôzou v očiach. Od úkladnej vraždy mladého právnika a mestského poslanca uplynú tri roky. Polícia tvrdí stále to isté.

Ilustračný obrázok k článku Tri roky od verejnej popravy Mareka Rakovského (†29): Vrah je stále na slobode
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Druhý júl 2013 sa do histórie mesta zapísal ako čierny deň. Na pohľad obyčajné letné ráno sa krátko pred deviatou zmenilo na hrôzu. Výbuch v centre mesta, plamene šľahajúce z auta, polícia, hasiči, hlúčiky vydesených obyvateľov obďaleč.

Spočiatku sa nevedelo, či vo vybuchnotom aute, ktoré patrilo Marekovi Rakovskému, je práve jeho nehybné telo. Polícia túto strašnú skutočnosť oficiálne potvrdila až 17 dní po tragickej verejnej poprave. ,,Podľa výsledkov porovnávacieho biologického materiálu je poškodenou osobou Marek R.,“ uviedla vtedy Andrea Dobiášová, hovorkyňa Prezídia policajného zboru (PPZ).

Smrť mladého právnika a poslanca Mestského zastupiteľstva otriasla celým mestom. Z ulice neďaleko základnej školy na čas po tragédii stalo akési pietne miesto plné kvetov a sviečok.

O niekoľko dní uplynú od udalosti presne tri roky. Polícia je na slovo stále skúpa. ,,V prípade zatiaľ neobjasnenej úkladnej vraždy stále prebieha vyšetrovanie, z tohto dôvodu nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie, aby nedošlo k zmareniu účelu trestného konania," uviedol pre Žiar24 Martin Wäldl z Prezídia Policajného zboru.

Výbuch auta v Žiari
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM