Barbara Dallosová Správy

Tu chce mesto vítať turistov: Nazrite do nového žiarskeho infocentra, FOTO

Nové priestory majú byť akousi vizitkou mesta pre návštevníkov. Pozrite si ich ešte pred otvorením.

Ilustračný obrázok k článku Tu chce mesto vítať turistov: Nazrite do nového žiarskeho infocentra, FOTO
5
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Informačné centrum pre návštevníkov mesto Žiar nad Hronom doposiaľ nemalo. Jeho vybudovanie avizoval primátor Peter Antal ešte v septembri. Ako vtedy argumentoval, dopyt po infocentre mesto pocítilo najviac počas organizovania júnových Majstrovstiev Slovenska a Česka v cestnej cyklistike.

Hoci centrum ešte pre verejnosť otvorené nie je, jeho priestory v budove Mestského kultúrneho centra (MsKC) sú už zariadené. V presklenej miestnosti pri hlavnom vstupe do budovy bude návštevníkom k dispozícii zamestnankyňa MsKC. Ako napovedá tabuľka na dverách nového centra, otvorené má bývať od utorka do piatku od obeda do ôsmej večer a počas víkendov od 15:00 do 19:00 hodiny.

V centre dostanú návštevníci mesta nielen informácie, ale aj možnosť zakúpiť si spomienkové predmety, výrobky lokálnych umelcov či publikácie o meste.

Priestory infocentra budú slúžiť tiež divákom Kina Hron, ktoré v uplynulej dobe prešlo modernizáciou. Ako na decembrovom (11.12.) rokovaní žiarskych poslancov potvrdila riaditeľka MsKC Michaela Pribilincová, od januára tu bude možné zakúpiť si pred premietaním občerstvenie a nápoje.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM