Marcel Páleš Samospráva

Politológ: Postup Kotlebu do druhého kola nikto nemohol tušiť!

Úspech Mariana Kotlebu vo voľbách spočíva podľa politológa Mesežnikova v tom, že reprezentoval trend, ktorý získava podporu ľudí s rasistickým myslením.

Ilustračný obrázok k článku Politológ: Postup Kotlebu do druhého kola nikto nemohol tušiť!
Zdroj: Webnoviny.sk

Vzostup Mariana Kotlebu z Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) v krajských voľbách v Banskobystrickom kraji sa dal podľa politológa Jána Baránka očakávať. Ako ďalej povedal, postup do druhého kola už nikto nemohol tušiť. Úspechom v jeho prípade by bol aj výsledok 15 percent, no postúpil do druhého kola.

„Keď chýba alternatíva, problémy sa neriešia, ako sa v bystrickom regióne neriešil rómsky problém, vtedy dostávajú priestor politici, ako je Marian Kotleba,“ poznamenal. Kotleba však nie je podľa jeho slov len problémom pravice, ako to povedal premiér Robert Fico, ale je aj jeho, pretože ide o neriešenie rómskeho problému všetkých vlád od roku 1993 vrátane tej súčasnej.

„Ako som už kedysi povedal, nikto sa tomuto problému nevenuje. Už pred pár rokmi som hovoril, že keď sa to nebude riešiť, problém bude gradovať a dostanú sa do vedenia politici, ako je Kotleba,“ povedal Baránek. Kampaň kandidátov, ktorí postupujú do druhého kola krajských volieb, bude podľa neho zaujímavá predovšetkým v Banskobystrickom kraji. Ako dodal, aj v prípade kandidátov v Bratislavskom kraji už Fico naznačil, že kampaň bude konfrontačná.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM