Marcel Mojžiš Rôzne

Tvrdý dopad s luxus padákom. Kravec vráti 170 000 €!

Luxusný padák si veľmi neužil. Bývalý šéf železničnej spoločnosti Pavol Kravec vráti extra vysokú odmenu vo výške takmer 170 000 eur. Rozhodnutie padlo na mimoriadnom rokovaní Predsedníctva KDH, v ktorom Kravec dnes zároveň skončil.

Bývalí nominanti KDH v Železničnej spoločnosti Slovensko Pavol Kravec a Pavol Tarcala vrátia tzv. zlaté padáky, ktoré im boli vyplatené po ich odchode z funkcií. Po takmer trojhodinovom mimoriadnom rokovaní Predsedníctva KDH to na dnešnej tlačovej konferencii vyhlásil líder hnutia Ján Figeľ.

Zároveň oznámil, že obaja dnešným dňom ukončili svoje členstvo v KDH, aby nepoškodzovali jeho dobré meno. „Toto gesto je bezprecedentné vo svojom obsahu a je príkladom pre mnohých iných, ktorých sa to týka,“ vyhlásil Figeľ.

Kravec ako bývalý šéf Železničnej spoločnosti Slovensko dostal odmenu takmer 170 000 eur. Tarcala si ako člen predstavenstva odniesol vyše 100 000 eur. Pavol Kravec, ktorý je aj poslancom obecného zastupiteľstva v Trnavej Hore, sa navyše po tom, čo dostal na účet zlatý padák prihlásil v Žiari nad Hronom aj na úrad práce. Viac čítajte [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.136300_Kra­vec-s-padakom-170–000-%E2%82%AC:-Prihlasil-sa-na-urad-prace!]TU a [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.136155_Pos­lanec-Trnavej-Hory:-Zlaty-padak-za-170–000-%E2%82%AC!]TU­![/link][/lin­k]

ziar24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM